Άντρια Κουκούνη: Η ανεκτίμητη αξία της ικανότητας προσαρμογής

«Η ικανότητα προσαρμογής είναι ισχυρό εργαλείο για τον επαγγελματία και του επιτρέπει να διαμορφώνει την πρότασή του προς τους πελάτες ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες», τονίζει η συνέταιρος στην EY Κύπρου, Άντρια Κουκούνη.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Κουκούνη αναφέρεται στην μεγαλύτερη πρόκληση που δραστηριοποιούμενη στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει.  

«Μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις», σημειώνει, «ήταν να είμαστε σημαντικά πιο ανταγωνιστικοί από άλλες χώρες σε συγκεκριμένες επαγγελματικές υπηρεσίες, να έχουμε επενδύσει στην υποδομή της παροχής αυτών των υπηρεσιών και να συμβεί μια πολύ ατυχής συγκυρία σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο».

Διαβάστε ακόμα: 

Προς νέο υψόμετρο οι εμπορικές πτήσεις στην Κύπρο (Πίνακες)

Πράσινο για ανέγερση νέου «πύργου» στη δυτική Λεμεσό (pics)

Coffee Berry: Άνοιξαν στη Μακαρίου και στις Φοινικούδες

Αναφερόμενη στην καριέρα της, η  Άντρια Κουκούνη υποδεικνύει πως είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης της στο έργο που διατελώ στηριζόμενη στην αγάπη της για γεφύρωση νομικών και εμπορικών ζητημάτων.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Όταν ένας επαγγελματίας καταπιάνεται με το να διευκολύνει και να οδηγεί τους πελάτες του στο βέλτιστο αποτέλεσμα, θα είναι δημοφιλής και απασχολημένος ακόμη και σε αντίξοες περιστάσεις.

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση στον χώρο σας;

Μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις ήταν να είμαστε σημαντικά πιο ανταγωνιστικοί από άλλες χώρες σε συγκεκριμένες επαγγελματικές υπηρεσίες, να έχουμε επενδύσει στην υποδομή της παροχής αυτών των υπηρεσιών και να συμβεί μια πολύ ατυχής συγκυρία σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Και ενόψει τούτου να πρέπει να αλλάξουμε άρδην τα πάντα, να επαναπροσδιορίσουμε την ελκυστικότητα της Κύπρου, τις υπηρεσίες μας και την τεχνογνωσία των επαγγελματιών που προσέφεραν τις υπηρεσίες.

Η πρόκληση αυτή μου έχει διδάξει από νωρίς την ανεκτίμητη αξία της ικανότητας προσαρμογής (power of adapting). Η ικανότητα προσαρμογής είναι ισχυρό εργαλείο για τον επαγγελματία και του επιτρέπει να διαμορφώνει την πρότασή του προς τους πελάτες ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. 

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματία, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία;

Έχει γίνει τεράστια πρόοδος προς την αναγνώριση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων των γυναικών και του ότι η πορεία ενός ανθρώπου επαγγελματικά και προσωπικά μπορεί να είναι η ίδια ανεξάρτητα από το φύλο του.

Παρόλα αυτά τελευταία, λόγω της εξωγενούς πίεσης για ουσιαστική επίδειξη από τις επιχειρήσεις ότι στην εταιρική τους δομή υφίσταται ισότητα των δύο φύλων, συχνά μια γυναίκα πρέπει να αποδίδει σημαντικά περισσότερο από τους άντρες συναδέλφους της ώστε να είναι εξόφθαλμο το ότι η ανέλιξη της έγκειται αποκλειστικά στ’ αποτελέσματα που φέρνει στον οργανισμό της και όχι στην ανάγκη διατήρησης μιας ισορροπημένης εταιρικής δομής. 

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Έχω πολλά ακόμη να προσφέρω κοινωνικά και επαγγελματικά, επομένως μόλις επιτυγχάνω ένα στόχο, ένας νέος ανεκπλήρωτος στόχος γεννιέται. Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη μου.

Ενώ προέρχομαι από οικογένεια με τις τρεις προηγούμενες γενιές να σημειώνουν καταξιωμένη πορεία στην εκπαίδευση, επέλεξα να ακολουθήσω διαφορετική πορεία στην κατεύθυνση που ένιωθα ότι έχω ταλέντο και θα ότι διαπρέψω. Η καριέρα μου είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης μου στο έργο που διατελώ στηριζόμενη στην αγάπη μου για γεφύρωση νομικών και εμπορικών ζητημάτων.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Το άτομο που θα καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο έχει τεράστιο και πολυεπίπεδο έργο να διεκπεραιώσει. Επομένως, θα πρέπει να εξοπλιστεί με ασύλληπτα μεγέθη δύναμης, υπομονής και επιμονής και να έχει την ικανότητα να διατηρεί στο πλάι του τους πιο ικανούς ηγέτες! Αυτά κατά την άποψη μου είναι τα συστατικά της αλλαγής και της επιτυχίας είτε το άτομο αυτό είναι γένους θηλυκού είτε αρσενικού.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Ευελπιστώ ότι θα είμαι σε θέση όπου θα μπορώ να συμμετέχω καταλυτικά στα κοινωνικά και εμπορικά δρώμενα του τόπου μας.

Who is who

  • Σπούδασε Νομικά, στο University of Warwick.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Άντης Τριανταφυλλίδης & Υιοί Δ.Ε.Π.Ε..
  • Ακολουθεί ως σλόγκαν το «Ιf they don't give you a seat at the table, bring a folding chair».

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)