Μ. Πολυκάρπου: Καινοτόμες υπηρεσίες υγείας για μεγαλύτερες ηλικίες

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καινοτόμες υπηρεσίες υγείας για τις μεγαλύτερες ηλικίες», διαμηνύει η CEO του Materia Group Μαρίνα Πολυκάρπου, τονίζοντας πως ο τομέας όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος είναι αναπτυσσόμενος και καθόλου κορεσμένος.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Πολυκάρπου υπογραμμίζει πως απώτερος στόχος της αποτελεί οι υπηρεσίες του οργανισμού να καλύπτουν ολιστικά όλες τις ανάγκες οποιουδήποτε ανθρώπου 65+ που ζει στην Κύπρο.  

«Ξεκινώντας από τους ενεργούς, υγιείς συνταξιούχους μέχρι και εύθραυστους αιωνόβιους, με στόχο μια ποιοτική ζωή για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους», επισημαίνει.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας ως επικεφαλής σε ίδρυμα υγείας;

Ότι σε ένα οργανισμό είναι απολύτως εφικτό να συνδυαστεί η ανθρωπιά, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, από τη μια  και η επιχειρηματικότητα από την άλλη, έτσι ώστε μαζί και με την επιστημοσύνη, ο πελάτης να λαμβάνει υπηρεσία ψηλής ποιότητας, αλλά και ο οργανισμός να είναι υγιής, δυναμικός και βιώσιμος

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση από τη θέση σας;

Θα έλεγα η διαχείριση της πανδημίας, που επέφερε πολύ αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της εργασίας μας. Η σωματική και ψυχική ευημερία των ανθρώπων που διαμένουν και εργάζονται στις μονάδες μας κινδύνεψε ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία συνεχίζεται. Η εργασία μας απαιτεί την στενότερη σωματική επαφή (διενέργεια ατομικής φροντίδας και υγιεινής), και το προσωπικό μας, όπως και όλοι οι επαγγελματίες υγείας, διανύει στρεσογόνους καιρούς. Όμως με αισιοδοξία και προσαρμοστικότητα προχωρούμε μπροστά.

Σας επηρεάζει και πόσο η αρνητική κριτική;

Είναι απαραίτητη! Την αποζητούμε γιατί μόνο τότε μπορούμε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε. Το εκτιμώ ιδιαίτερα όταν είναι καλοπροαίρετη.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματίας/στέλεχος/επαγγελματίας, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία, ειδικά στον τομέα της υγείας που δραστηριοποιείστε;

Ανά πενταετία βλέπω ουσιαστική θετική εξέλιξη στον τομέα αυτό. Και σε επίπεδο θεσμών αλλά και πολιτικών σε επίπεδο οργανισμών. Ο οργανισμός μας έχει ως προτεραιότητα τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για τους ανθρώπους του. Οι ιστορίες δε των ηλικιωμένων γυναικών που έρχονται στις μονάδες μας, με κάνουν να νιώθω ευγνώμων για το σήμερα και το αύριο.

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Είναι τόσοι πολλοί! Έχω πολλές ιδέες και λιγοστό χρόνο για να τις πραγματοποιήσω. Ο απώτερος μου στόχος είναι οι υπηρεσίες μας να καλύπτουν ολιστικά όλες τις ανάγκες οποιουδήποτε ανθρώπου 65+ που ζει στην Κύπρο, ξεκινώντας από τους ενεργούς, υγιείς συνταξιούχους μέχρι και εύθραυστους αιωνόβιους, με στόχο μια ποιοτική ζωή για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της και ειδικά στον τομέα που δραστηριοποιείστε;

Θα της έλεγα να σηκώσει τα μανίκια, να δουλέψει και να το απολαύσει. Ο τομέας μας είναι αναπτυσσόμενος και καθόλου κορεσμένος. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καινοτόμες υπηρεσίες υγείας για τις μεγαλύτερες ηλικίες. The sky is the limit!

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Κάθε άνθρωπος μπορεί, με το να ψάξει και να καλλιεργήσει τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού του και να τα προσφέρει στους γύρω του. Ως μητέρα κοριτσιών, χαίρομαι γιατί έχουμε πολλές γυναίκες-πρότυπα που ξεχωρίζουν και ηγούνται στο τομέα τους στην Κύπρο.

Who is who

  • Σπούδασε Γεροντολογία και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας - ΗΠΑ και μεταπτυχιακό στη Γεροντολογία στο Kings College London.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν φροντίστρια ηλικιωμένων ατόμων κατά τη διάρκεια των σπουδών της στις ΗΠΑ.
  • Ακολουθεί ως σλόγκαν το κυπριακό ρητό «το πουλλίν το μουττάτο, ο Θεός μπρομουττά το!».

 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»