Νέα παγκόσμια τάξη: Οι περίπλοκες σχέσεις Κίνας-Δυτικού Κόσμου

Η Κίνα και η Ρωσία είναι αποφασισμένες να αλλάξουν την τρέχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων ή τουλάχιστον να την τροποποιήσουν ώστε να ταιριάζει στα εθνικά τους συμφέροντα και στόχους. Η στρατηγική της Κίνας συγκρούστηκε με το παλιό φιλελεύθερο και δημοκρατικό σύστημα και την ΕΕ. Η Κίνα είναι σε περίπλοκη θέση, καθώς σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το εμπόριο με τη Δύση εάν θέλει να διατηρήσει την αυξανόμενη επιρροή της.

Ως συνεπακόλουθο και σε συνδυασμό με άλλες διεθνείς εξελίξεις, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει όλο και πιο ισχυρές προκλήσεις. Τα εμπόδια στον δρόμο προς την ανάκαμψη θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε έναν πολυπολικό κόσμο όπου τα κράτη καταλαμβάνουν μεγαλύτερο και ενίοτε πιο ισχυρό ρόλο στην αγορά.

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα θα αναλύσει κατά τη διάρκεια παρουσίασής του o Niklas Swanström, Εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Ασφάλειας και Ανάπτυξης. Ο Δρ Swanström είναι επίσης Μέλος του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής του Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) και Senior Associate Research Fellow στο Italian Institute for International Political Studies (ISPI). Ο Niklas Swanström είναι ένα από τα πολλά μεγάλα ονόματα που θα υποδεχτεί στις 21 Οκτωβρίου το  13ο Limassol Economic Forum.

Με εξειδίκευση σε τομείς όπως η πρόληψη των συγκρούσεων, η διαχείριση των συγκρούσεων και η περιφερειακή συνεργασία και η κινεζική εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στη Βορειοανατολική Ασία, ο Εκτελεστικός Διευθυντής αναμένεται να προβεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση.

Στο προσκήνιο τα νέα δεδομένα

Σημείο αναφοράς, το Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Λεμεσό και φέρνει στο προσκήνιο τις τρέχουσες συνθήκες παρέχοντας ενημέρωση και καθοδήγηση στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος, το Forum θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, τις δευτερογενείς επιπτώσεις του πολέμου για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις αλλά και τις επιχειρήσεις.

Το Limassol Economic Forum, αναμένεται να προσελκύει το ενδιαφέρον των υπεύθυνων λήψης αποφάσεων, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Θα καλωσορίσει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, CYTA, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC, Olympia Group

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Digital Printing Sponsor: Landas Colour LTD

Με τη στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Invest Cyprus

Χορηγός Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards