Γρ. Διασύνδεσης: Δίδουν πλήρη εικόνα της διαδικασίας εύρεσης εργασίας

Πολλά είναι του οφέλη του Έργου "Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας", τόσο για τους φοιτητές όσο και για της επιχειρήσεις. Από τη μία, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν και  να προσελκύσουν νέα ταλέντα, ενώ απ’ την άλλη, οι νέοι έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, σχετική με το αντικείμενο σπουδών τους.

Τις δυνατότητες και τα οφέλη του Έργου εξηγεί στο InBusiness TV, ο Chief Operations Officer της Delfi Partners & Company, Παναγιώτης Παστός.

Ποια περίοδο δεχτήκατε φοιτητές στην Delfi Partners & Companies, στο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας»; Από ποιο κλάδο προέρχονταν οι φοιτητές και ποια Πανεπιστήμια;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την ανάγκη στήριξης νέων ανθρώπων ώστε να μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε μια περίπλοκη, πλέον, και συχνά αποθαρρυντική αγορά εργασίας.

Είναι πολύ σημαντικό, βέβαια, ότι οι μεγάλες εταιρείες και οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν (τους νέους) να διεκδικήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και συνεχώς προσωπικής ανάπτυξης.

Απ’ τη δική τους πλευρά, οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περιβάλλον με το οποίο ελάχιστα έχουν εξοικειωθεί. Ενόσω βρίσκονται ακόμα στο Πανεπιστήμιο και έχοντας μικρή έως ελάχιστη επαφή με την αγορά εργασίας, οι φοιτητές αισθάνονται ότι δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, για να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιλέξουν τον τομέα στον οποίο τελικά θα εξειδικευτούν.

Σαν εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, στην  Delfi Partners & Companies έχουν τοποθετηθεί 6 άτομα σε διάφορα τμήματα κι από τα οποία τα 4 συνεχίζουν ακόμη και σήμερα μαζί μας ως πλήρως εργαζόμενοι. Τα τμήματα στα οποία τοποθετήθηκαν είναι το Asset Manager, Διαχείριση Ακινήτων, Οperation Marketing, Property Management.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ίσως από φέτος με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε διάφορους τομείς.

Γιατί η Delfi Partners & Companies έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο Έργο;

Η Delfi Partners & Companies συνεργάζεται με τα «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας», δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές ν’ αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία ως μέρος του προγράμματος των σπουδών τους.

Από τη μία, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, σχετική με το αντικείμενο σπουδών, μέσα από την εφαρμογή της σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Έχουν την ευκαιρία να εργαστούν από κοντά με έμπειρα στελέχη της αγοράς του Real-Estate και για διεθνείς πελάτες με τεχνογνωσία στον τομέα. Από την άλλη βέβαια και το όφελος και για μας είναι μεγάλο, καθότι μας δόθηκε και μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε και να προσελκύσουμε νέα ταλέντα, κάτι που αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Ποια ήταν η εμπειρία των φοιτητών κατά την τοποθέτησή τους στην εταιρεία σας;

Θεωρούμε ότι είχαν μια θετική εμπειρία από την όλη διαδικασία, γιατί ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή τους, έχουν μία πλήρη εικόνα της διαδικασίας εύρεσης εργασίας (Συνεντεύξεις, Αποστολή βιογραφικών).

Έχουν μία ομαλότερη μετάβαση από τον χώρο της προετοιμασίας τους και εκπαίδευσής τους στον χώρο της παραγωγής, των επιχειρήσεων και των οργανισμών, αποκτούν ενημέρωση για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και τις δεξιότητες που απαιτούνται και εξοικειώνονται με το εργασιακό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του εργασιακού χώρου, καθώς και σε θέματα εργασιακών σχέσεων κι απολαβών. Τέλος τους δίνεται η δυνατότητα επαγγελματικής ένταξης στον φορέα που πραγματοποιήθηκε η πρακτική τους άσκηση.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας