Επιχειρήσεις επενδύσεων: Το κλειδί για πρόσβαση στις αγορές

InBusinessNews  04/08/2022 10:39
Επιχειρήσεις επενδύσεων: Το κλειδί για πρόσβαση στις αγορές

Επιχειρήσεις επενδύσεων: Το κλειδί για πρόσβαση στις αγορές

InBusinessNews  04/08/2022 10:39

Σημαντικό ρόλο στις κεφαλαιαγορές διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις επενδύσεων. Παρέχοντας ένα φάσμα υπηρεσιών, προσφέρουν στους επενδυτές την πρόσβαση σε αγορές κινητών αξιών και παραγώγων. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την παροχή επενδυτικών συμβουλών, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου, τη μεσιτεία, την εκτέλεση εντολών, τις συναλλαγές για ίδιο λογαριασμό και την ανάληψη έκδοσης. 

Ο αριθμός των εταιρειών επενδύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ είναι αρκετά μεγάλος και οι εταιρείες αυτές ποικίλλουν σημαντικά ως προς το μέγεθος, το επιχειρηματικό μοντέλο, το προφίλ κινδύνου και την πολυπλοκότητά τους, ενώ, κυμαίνονται από μονοπρόσωπες εταιρείες έως μεγάλους διεθνώς ενεργούς ομίλους.

Στον χάρτη των ξένων επενδύσεων και η Κύπρος

Η Κύπρος είναι ένα μακροχρόνιο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο για κάθε τύπο εταιρείας επενδύσεων. Η χώρα μας εγγυάται ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία για τους ξένους επενδυτές για διάφορους λόγους. Μεταξύ αυτών, η  προηγμένη εμπορική υποδομή του νησιού, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό και διαφανές νομικό σύστημα, η πολιτική του σταθερότητα και το φιλικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές. Ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε, καθώς έτσι, παρέχεται πρόσβαση στην τεράστια ευρωπαϊκή αγορά.

Πολλαπλά οφέλη

Όλα τα πιο πάνω, έχουν καταστήσει το νησί ελκυστικό προορισμό για επενδυτές. Λαμβάνοντας υπόψη και τη στρατηγική θέση της χώρας και φυσικά το ελκυστικό φορολογικό της καθεστώς που προσφέρει πολλά κίνητρα και πλεονεκτήματα τόσο σε ξένους ιδιώτες όσο και σε εταιρικές οντότητες, η Κυπριακή Δημοκρατίας αδιαμφησβήτητα διεκδικεί μια σπουδαία θέση στις επιλογές κρατών για ανάπτυξη επενδύσεων.

Το κορυφαίο γεγονός

Στο πλαίσιο αυτό η IMH σε συνεργασία με το Bloomberg πραγματοποιούν το Investment Firms & Asset Managers Gala Dinner στις  29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Parklane Resort and Spa, στη Λεμεσό. Το Gala αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερα από 500 υψηλού επιπέδου στελέχη C-suite, ηγέτες επιχειρήσεων και κυβερνητικούς αξιωματούχους του τόπου αλλά και προσωπικότητες του εξωτερικού από τον χώρο των επενδύσεων και της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Για τον εν λόγω τομέα θα μιλήσουν δημοφιλείς ομιλητές που θα παρουσιάσουν τις σκέψεις, τις προβλέψεις τους για το μέλλον και τους προβληματισμούς τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για πρακτικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη χρηματοδότηση στην Κύπρο και στην Ευρώπη και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα σημερινά δεδομένα που θα καθορίσουν το μέλλον αλλά και τις προοπτικές στις τοπικές και ευρωπαϊκές αγορές. Με τη συμμετοχή σας θα έχετε ακόμη την ευκαιρία να απολαύσετε εξαιρετικό δείπνο, εκλεκτά ποτά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Ποιους αφορά

Το Gala απευθύνεται σε Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, Διευθύνοντες Σύμβουλους, Οικονομικούς Διευθυντές, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από Επενδυτικές Επιχειρήσεις, Διαχειριστές Επενδύσεων, Διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Περιουσιακών Στοιχείων, Διαχειριστές Χαρτοφυλακίου, καθώς και σε Στελέχη εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες επενδύσεων. Ενδιαφέρει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Σε συνεργασία με: Bloomberg

Πλατινένιος Χορηγός: Aquilla Nummus Ltd

Με τη στήριξη: ΣΕΛΚ, CIFA, CFA Society Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας