Ε. Ευγενίου: Εντατικοποιούμε τις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων στη χώρα, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα προσθέσουν αξία στην κυπριακή οικονομία, επεσήμανε ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Μιλώντας στο πλαίσιο των 10ων Ιnvest Cyprus International Investment Awards, σχολίασε ότι ο συνδυασμός των κυβερνητικών πολιτικών, η ανθεκτικότητα του ιδιωτικού τομέα και η ικανότητα της χώρας να συνεχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις περιόρισε την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία το 2020 και ενθάρρυνε με ταχείς ρυθμούς την ανάκαμψη.

«Ωστόσο», σημείωσε, «ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε νέες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία και έχουμε εισέλθει σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πλήρη ευθυγράμμιση της επενδυτικής πολιτικής του Invest Cyprus με τη στρατηγική της Κυβέρνησης, με σαφείς στόχους: την προσέλκυση υψηλά εξειδικευμένων διεθνών εταιρειών και των εργαζομένων τους, την υποστήριξη της καθόδου ξένων επενδύσεων σε κομβικούς τομείς για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, όπως επίσης και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας ως προορισμού για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Invest Cyprus αναφέρθηκε επίσης στη νέα στρατηγική της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ταλέντων στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική ήταν επιτυχημένη μέχρι σήμερα, προσελκύοντας αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας.

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας της χώρας μας απαιτεί συνεχή παρακολούθηση του παγκόσμιου ανταγωνισμού, συνεχή αναθεώρηση του πλαισίου μας για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και υιοθέτηση αποτελεσματικών κινήτρων. Απαιτεί επίσης την εισαγωγή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στην Κύπρο», σημείωσε σχετικά.

Δειτε Επισης

KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο
Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου: Συνέδριο «Αυτοδιαχείριση Ρευματικών Παθήσεων - Συναπόφαση Ιατρού-Ασθενή»
Great Sea Interconnector: Τρέχει η μελέτη κόστους-οφέλους, προειδοποιεί για τις εκκρεμότητες ο ΑΔΜΗΕ
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Cisco Experience: Οι υπηρεσίες cloud και το Customer Engagement
Η Υφ. Ναυτιλίας στο Λονδίνο-Στόχος η προώθηση της Κύπρου στο Ην. Βασίλειο ως ανεπτυγμένο ναυτιλιακό κέντρο