Νίκος Αναστασιάδης: Θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί απ' αυτή την κρίση

  01/07/2022 21:18
Νίκος Αναστασιάδης: Θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί απ αυτή την κρίση

Νίκος Αναστασιάδης: Θα βγούμε ακόμα πιο δυνατοί απ' αυτή την κρίση

  01/07/2022 21:18

Αισιόδοξος ότι με τη συνετή χρηματοοικονομική και οικονομική διαχείριση, καθώς και τη συνεχή διαφοροποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, θα αντιμετωπιστεί και η παρούσα πρόκληση, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετίζοντας την 10η απονομή των Ιnvest Cyprus International Investment Awards, τόνισε ότι μετά το τέλος της πανδημίας, με τις γνωστές κοινωνικοοικονομικές της συνέπειες, και την επιστροφή στην κανονικότητα, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, η Κύπρος βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια νέα πρόκληση ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με υψηλές τιμές καυσίμων και άνοδο του πληθωρισμού.

«Ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι λόγω της ορθολογιστικής οικονομικής διαχείρισης, ότι οι συνέπειες αυτές θα αντιμετωπιστούν», είπε σχετικά ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι έχει αποδειχθεί η αντοχή της κυπριακής οικονομίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, τόσο το 2013 όσο και κατά την πανδημία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η οικονομία της Κύπρου θα εξέλθει ισχυρότερη και από την υφιστάμενη κρίση.

Τα μέτρα για αύξηση ανταγωνιστικότητας
Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στα μέτρα της Κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την εφαρμογή ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε το νέο πακέτο φορολογικών κινήτρων προς ξένους επενδυτές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα εγκριθεί την ερχόμενη βδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τομείς όπως η τεχνολογία, η ναυτιλία, η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη.

Σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Σχέδιο «Κύπρος-Το Αύριο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με αυτό θα ενισχυθούν οι αντοχές της κυπριακής οικονομίας και οι προοπτικές της χώρας, αναφερόμενος λεπτομερώς στις πρόνοιες του Σχεδίου.

Είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχει η Κύπρος ενώπιον της και θα προωθήσουν και θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από μεταρρυθμίσεις επιτυγχάνεται η αύξηση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Τοπικών Αρχών, η βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης μέσω διαδικασίες επιτάχυνσης, το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η διευκόλυνση αδειοδότησης έργων που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ψηφιοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας