Γ. Μιχαήλ: Ζωτικής σημασίας η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων

Η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και διεθνών εταιρειών για να έχουν φυσική παρουσία στην Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMH Γιώργος Μιχαήλ, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των 10ων Ιnvest Cyprus International Investment Awards.

Σημειώνοντας πως από το 2012 και κάθε χρόνο τα βραβεία αποτελούν την γιορτή των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε πως η Κύπρος πρέπει να διατηρήσει και να ενδυναμώσει ένα περιβάλλον το οποίο θα προσελκύει διεθνείς εταιρείες και μη Κύπριους επαγγελματίες να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.

Όπως υπέδειξε, αυτό μπορεί πραγματικά να είναι το μοναδικό ουσιώδες, βιώσιμο και βραχυπρόθεσμο όραμα, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα στην Κύπρο, για να επισημάνει πως «αυτό είναι το όραμα που μοιραζόμαστε με τον Invest Cyprus και υποστηρίζουμε εντόνως όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες».

«Για προώθηση του νησιού», είπε ο κ. Μιχαήλ, «ως ένα ελκυστικό, μοντέρνο και διαφανές διεθνές εμπορικό κέντρο, αλλά και ως ένα κοσμοπολίτικο lifestyle προορισμό». «Δίδοντας έμφαση», συνέχισε, «στη μεγάλη προοπτική ως αναπτυσσόμενος τεχνολογικός κόμβος και ως ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο εντός της Ε.Ε., προβάλλοντας παράλληλα τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς». 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMH έκανε ιδιαίτερη αναφορά-εκφράζοντας την εκτίμηση και τα συγχαρητήρια του-, στην μικρή, αλλά αφοσιωμένη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ομάδα επαγγελματιών του Invest Cyprus, οι οποίοι έχουν πετύχει τόσα πολλά με τόσους λίγους πόρους. «Η εκτίμησή μου, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, που έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο και προσπάθεια για να βοηθήσουν τον οργανισμό να πετύχει την αποστολή του», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μιχαήλ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους οργανισμούς και ιδιώτες που έλαβαν βραβείο, εκφράζοντας περηφάνια και τιμή για το γεγονός ότι έχουμε τέτοιους επενδυτές στην Κύπρο. «Απόψε», επισήμανε, «βρισκόμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στους διεθνείς επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας, που έχουν επιλέξει να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας ή διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Τέλος, ευχαριστίες εξέφρασε προς τα μέλη της Επιτροπής Βραβείων για το αποψινό γεγονός, καθώς και προς τους χορηγούς, PwC, Eurobank Cyprus, ECOMMBX, Alpha TV και Tempo. 

Δειτε Επισης

Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο