2ο Limassol Business & Investment Summit: Η Λεμεσός στο επίκεντρο

Πολύκαρπος Θωμά  22/06/2022 11:45
2ο Limassol Business & Investment Summit: Η Λεμεσός στο επίκεντρο

2ο Limassol Business & Investment Summit: Η Λεμεσός στο επίκεντρο

Πολύκαρπος Θωμά  22/06/2022 11:45

Οι τρόποι με τους οποίους η Λεμεσός δύναται να κεφαλαιοποιήσει την ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Limassol Business and Investment Summit, που παρουσίασε η Prospectacy και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν, επίσης, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε η πόλη της Λεμεσού να καταστεί ένας βιώσιμος προορισμός, ικανός να ανταγωνιστεί ανεπτυγμένες πόλεις σε διεθνές επίπεδο.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και προεδρεύων του συνεδρίου, Θωμάς Καζάκος, εξήρε την ανάπτυξη που παρουσιάζει η Λεμεσός στα τελευταία 10 χρόνια, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι σύγχρονες πόλεις, όπως η Λεμεσός, θα πρέπει να επιδεικνύουν εγρήγορση και προσαρμοστικότητα, ώστε να διατηρούν την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά τους.  

Οι ομιλητές στην πρώτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης καταπιάστηκαν με τον τομέα της τεχνολογίας, ανταλλάζοντας απόψεις για την προοπτική που διανοίγεται για τη Λεμεσό από την εγκατάσταση πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας και την προσέλκυση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού. Στη συζήτηση συμμετείχαν ενδιαφερόμενα μέρη του τομέα προερχόμενα από την Prospectacy, τον Invest Cyprus, το TechIsland και τον CITEA.

Σε συζητήσεις και παρουσιάσεις που ακολούθησαν, αναλύθηκαν, επίσης, πιθανές στρατηγικές προσεγγίσεις που θα καταστήσουν τη Λεμεσό τουριστικό και ψυχαγωγικό hotspot, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, καθώς και τα οφέλη των ξένων επενδύσεων στο επιχειρείν της πόλης. 

Μιλώντας για τις ξένες επενδύσεις, ο Oren Plotkin, Managing Partner της Emerland Real Estate by Gilad Shabtai, απηύθυνε κάλεσμα στον Δήμο Λεμεσού να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο PR της πόλης στο εξωτερικό, ώστε να διευρυνθεί η δημοτικότητα της Λεμεσού εκτός Κύπρου.

Κύριος χορηγός του συνεδρίου ήταν η Prospectacy.

Χορηγοί: Great Place to Work, Emerland Real Estate by Gilad Shabtai και Demetriades Handling

Academic Partner: Cyprus Institute of Marketing (CIM)

Την οργάνωση ανέλαβε η IMH. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας