Γ. Χατζηγιάννης: Η 44χρονη πορεία και η μεγαλύτερη επιτυχία του CIM

Για το πρώτο Business School της Κύπρου με την πορεία των 44 χρόνων και τον αποκλειστικό σκοπό για ανάπτυξη των στελεχών των επιχειρήσεων, μιλά σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο CEO του Cyprus Institute of Marketing (CIM), Γιάγκος Χατζηγιάννης.

Ο κ. Χατζηγιάννης, αναφέρεται στα προσφερόμενα προγράμματα τα οποία σχεδιάζονται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή, ενώ με αφορμή την υποψηφιότητα του CIM στην κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση στα 14α IN Business Awards, επισημαίνει τη συμβολή του ιδρύματος στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης.

Μιλήστε μας για το CIM και την πορεία του..

To Cyprus Institute of Marketing-The Cyprus Business School (CIM) ιδρύθηκε το 1978 και είναι έτσι το πρώτο κυπριακό Business School. Ξεκίνησε την λειτουργία με κύριο σκοπό να δώσει μία άλλη διάσταση στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου και να συμπληρώσει ένα κενό που υπήρχε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου.

Τα τελευταία 44 χρόνια έχουν αποφοιτήσει πέραν των 10,000 φοιτητών και η μεγαλύτερη του επιτυχία έγκειται στην τεράστια επιτυχία των αποφοίτων του οι οποίοι διοικούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Το Cyprus Institute of Marketing είναι το κατεξοχήν κυπριακό ίδρυμα όσον αφορά την εκπαίδευση στελεχών, αφού προσφέρει αποκλειστικά βραδινά μαθήματα και η όλη φιλοσοφία του εδράζεται στην ανάπτυξη των στελεχών των επιχειρήσεων.

Ποια είναι τα προσφερόμενα προγράμματα;

Το CIM προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε τομείς όπως Marketing, Business Administration, Shipping, Accounting & Finance, Law, Hospitality Management, Human Resource κτλ. Όλα τα προγράμματα προσφέρονται με βραδινά μαθήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και του εργαζόμενου φοιτητή.

Πώς βλέπετε το κυπριακό επιχειρείν και ειδικά τις ΜμΕ;

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης. Παρόλο που ως ακαδημαϊκό ίδρυμα πρωταρχικός μας στόχος είναι η ακαδημαϊκή αριστεία και η παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας υπηρεσιών στους φοιτητές μας, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η υποψηφιότητα μας για το βραβείο της κορυφαίας μικρομεσαίας επιχείρησης της χρονιάς στην Κύπρο.

Θεωρούμε ότι τα τελευταία 44 χρόνια έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και για αυτό είναι δικαίωση η επιβράβευση, με αυτή την υποψηφιότητα, για το σημαντικό έργο που έχουμε επιτελέσει.

Η πανδημία του κορωνοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία και άλλες προκλήσεις κάνουν το έργο των ΜμΕ ιδιαίτερα δύσκολο. Εσάς πώς σας επηρεάζουν και πώς τις αντιμετωπίζετε;

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο είναι τεράστιες. Από την μια η συνεχείς κρίσεις και αναταράξεις, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και από την άλλη το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά καταστούν το έργο των ΜμΕ τρομερά δύσκολο.

Η συνεχής μετεξέλιξη είναι απαραίτητη για την επιβίωση και χρειάζεται τόσο ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση αλλά και πλήρης συντονισμός σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το CIM ανάμεσα σε τόσα ακαδημαϊκά ιδρύματα;

Είναι πασιφανές ότι η συνεργασία μας με ένα από τα κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, το University of West London, τα τελευταία 11 χρόνια αποτελεί ένα από τα ισχυρά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Από τη μια, δίδουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που το επιθυμούν να αποκτήσουν βρετανικό πτυχίο με χαμηλό κόστος και χωρίς να διαταράξουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και από την άλλη, ως πιο μικρό ίδρυμα έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία του να συνεργάζεσαι με ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο και εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών προς όφελος όλων των φοιτητών μας και του ακαδημαϊκού μας προσωπικού.    

Επίσης είναι και οι σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες του CIM

Ναι, τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι και οι στρατηγικές συνεργασίες μας με τις κορυφαίες κυπριακές επιχειρήσεις και παγκόσμιους κολοσσούς. Η όλη προσπάθεια για σύναψη στρατηγικών συνεργασιών ξεκίνησε το 2015 και μέχρι αυτή την στιγμή αριθμούν 23.

Η επικέντρωση του CIM είναι στην ποιότητα και όχι την ποσότητα των στρατηγικών συνεργατών εφόσον επιλέγεται μόνο ένας οργανισμός από κάθε κλάδο της οικονομίας και άρα οι 20 στρατηγικοί συνεργάτες εκπροσωπούν 20 διαφορετικούς τομείς του επιχειρείν.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)