Γ. Κούμας: Στα €60 εκατ. ο κύκλος εργασιών των ομάδων το 2020-2021

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, και η επιστήμη είναι εκεί για να ενισχύσει το άθλημα.

Αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα και ως διαπίστωση του 4ου Football Conference, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν με την παρουσία της ιστορίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και την πορεία της μέσα στο χρόνο.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο αποτελεί σημαντικό θεσμό πλέον, που αναδεικνύει τις τάσεις στο ποδόσφαιρο. Μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάδειξη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ποδοσφαίρου, αλλά και για τις προκρίσεις των κυπριακών ομάδων σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.

«Έμπρακτα κάνουμε βήματα μπροστά», τόνισε. «Τα τελευταία χρόνια η ΚΟΠ έχει καταφέρει να αυξήσει κατακόρυφα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει».

Έχουμε μπροστά μας, είπε επίσης, ένα σημαντικό σταθμό, που αφορά την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων της ΚΟΠ στον Κόρνο.

Αναφέρθηκε και σε έρευνα που ετοιμάζει η ΚΟΠ και θα καταθέσει στην UEFA για τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων. Επιγραμματικά, αναφέρθηκε πως ο κύκλος εργασιών των ομάδων για την περίοδο 2020-2021 ανήλθε στα 60 εκατ. ευρώ. Ένα ποσοστό αυτού του ποσού, αφορά μισθού ατόμων που ασχολούνται με τους μισθούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Κατά την δική του σύντομη εισαγωγή στο συνέδριο, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Νίκος Καρτακούλλης, είπε πως το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι λαμπρό.

«Εμείς ως Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κάνουμε έρευνα, είμαστε οι πρώτοι που κάναμε έρευνα για το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα. Προσφέρουμε εκπαίδευση για προσόντα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στο χώρο. Προσφέρουμε και ακαδημαϊκά προγράμματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του αθλητισμού», είπε.

Αναφερόμενος στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σημείωσε ότι «το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Εμείς θα ασχοληθούμε με το κομμάτι του off the field, δίνοντας μία διάσταση για το τι θα μας φέρει το μέλλον».

«Το Πανεπιστήμιο στη προσπάθεια της αναβάθμισης της διοίκησης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την ΙΜΗ, κάνουμε αυτές τις έρευνες», πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμη για την ανάπτυξη της κουλτούρας στη νέα γενιά. «Έχουμε σημαντικό ρόλο, να βάλουμε το σωστό πλαίσιο», τόνισε.

Ο κ. Καρτακούλλης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις νέες τάσεις στον αθλητισμό, κυρίως εκτός του γηπέδου που αφορούν τη διοίκηση των ομάδων.

«Πρέπει να αξιοποιήσουν την επιστήμη και να μεταφέρουν τη γνώση. Αυτό προσφέρει το συνέδριο», είπε καταλήγοντας.

Στο 4ο Football Conference, διοικητικά και διευθυντικά στελέχη, συζητούν τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις του επιχειρείν στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, αναλύοντας τις κύριες πηγές εσόδων των ομάδων και τα προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν.

Το «Football Conference» επανέρχεται για να επιμορφώσει, να δώσει ιδέες και να προβληματίσει όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο, είτε είναι διοικητικοί παράγοντες, εξειδικευμένο προσωπικό, στελέχη του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.

Κορυφαίοι ομιλητές αναλύουν το ποδοσφαιρικό επιχειρείν όπως διαμορφώνεται μετά την πανδημία και με την τεχνολογία να αλλάζει δραματικά τους όρους το παιχνιδιού.

Δειτε Επισης

Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου