powered by

Σ. Αναστασιάδης: Να σκεφτούμε διαφορετικά τον εργοταξιακό ανελκυστήρα

Καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος επιστρέφει στην εργασία του μετά την παύση των περιορισμών λόγω της πανδημίας και οι πολίτες με τη σειρά τους γυρίζουν πίσω στα γραφεία τους, η αγορά ανελκυστήρων και κυλιόμενων σκαλών επεκτείνεται. Άλλωστε, η επιστροφή στην κανονικότητα σήμανε τη συνέχιση και δημιουργία νέων μεγάλων αστικών έργων.

Το πώς μπορούν οι καινοτόμες λύσεις εργοταξιακού ανελκυστήρα να “ξεκλειδώσουν” το έργο, δίνοντας μεγάλη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα και εξοικονομήσεις σε χρόνο και κόστος, επεξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟΝΕ Elevators Cyprus Ltd, Σωτήρης Αναστασιάδης, στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν τον υπεργολάβο ανελκυστήρων κομβικό συνεργάτη και επιτρέπουν στους Project Managers να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και με ελεγχόμενο ρίσκο, κάτι που συζήτησε εκτενώς ο Σωτήρης Αναστασιάδης, ενώπιον του κοινού.

Όπως ανέφερε, τα 2/3 του χρόνου στο εργοτάξιο χάνονται στην αναμονή. Μιλώντας για την εταιρεία του, είπε πως «οι ανησυχίες των συνεργατών μας είναι το ρίσκο, οι καθυστερήσεις, η ασφάλεια και οι τιμές εκτός ελέγχου».

Ακολούθησε ανάλυση των ωφελημάτων από χρήση ανελκυστήρων για χρήση κατά την περίοδο κατασκευής (CTU). Όπως εξήγησε οι ταχύτητες είναι πιο μεγάλες και έτσι η εκτέλεση εργασιών ολοκληρώνεται πιο νωρίς.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τον εργοταξιακό ανελκυστήρα», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο τρόπος συντήρησής του πρέπει να είναι τέτοιος που να τον διατηρήσει εν ζωή. Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στη χρήση των icloud, που άλλαξε δραματικά τον τρόπο που εργάζονται σήμερα οι εταιρείες. «Η πληροφόρηση που  λαμβάνει το τεχνικό προσωπικό δίνει γρήγορες λύσεις στον πελάτη», δήλωσε.

Πώς παραδίδουμε πιο σύντομα τον ανελκυστήρα; Η απάντηση σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη είναι το JumpLift. Είναι ο ανελκυστήρας που εξελίσσεται παράλληλα με την κατασκευή του κτιρίου. Επεσήμανε ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά κυρίως όσο αφορά στην εξοικονόμηση χρόνου και στην παραγωγικότητα. «Πρέπει να το εξετάζουμε, έτσι ώστε να φέρνουμε εξοικονομήσεις, τόσο στις εταιρείες όσο και στους ενοίκους», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Demystifying & Unleashing AI: Πρώτη διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη από την Cyprus Innovation Technologies(video)
XM: Στηρίζει ως Major Sponsor τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων από την ΚΟΕΑΣ
Το Sumosan έρχεται στην Κύπρο και ανοίγει εστιατόριο στο The Landmark Nicosia (photos)
Ψήφος εμπιστοσύνης στο νέο φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου-Βλέπουν με καλό μάτι την μεταρρύθμιση οι επενδυτές
Δέκα χρόνια «Μωρά Θαύματα»-Ένας κόσμος καλύτερος για τα πρόωρα και τις οικογένειες τους
«Παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Κύπρο αξίας €1,2 δισ.- Στοιχεία στην Αστυνομία από ΕΚΚ για «Forced Transfers»
Η ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών, το εποπτικό έργο και οι διοικητικές κυρώσεις από ΕΚΚ το 2024
Νίκος Χειμαρίδης: Οι τρεις βασικές παράμετροι της φορολογικής μεταρρύθμισης που χρήζουν συνεχών βελτιώσεων
Κώστας Μαρκίδης και Μάριος Ανδρέου αναλύουν...Η φιλοσοφία και το σκεπτικό πίσω από την φορολογική μεταρρύθμιση
Σταδιακή αναβάθμιση του στόλου των Κυπριακών Ταχυδρομείων με ηλεκτροκίνητα οχήματα