Κ. Αθηνοδώρου: Αλυσιδωτές επιπτώσεις από το υψηλό κόστος πρώτων υλών

«Το υψηλό κόστος των πρώτων υλών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου», ανέφερε ο Κίκης Αθηνοδώρου, Διευθυντής της Κίκης Αθηνοδώρου & Συνεργάτες Λτδ, μιλώντας στο πλαίσιου του Συνεδρίου & Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων. 

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ως προεδρεύοντας, ο κ. Αθηνοδώρου υπενθύμισε στο κοινό ότι ο κλάδος συνεισφέρει το 17% του ΑΕΠ στην Κύπρο, λέγοντας ότι η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι δύο σημαντικές προκλήσεις για τον τομέα.

Η μεγαλύτερη απ' όλες, ωστόσο, είναι-όπως υπογράμμισε- το υψηλό κόστος των πρώτων υλών, που δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις. «Η έλλειψη υλικών δυσκολεύουν την ολοκλήρωση κατασκευαστικών έργων», συμπλήρωσε ο κ. Αθηνοδώρου.

Η απλοποίηση των διαδικασιών μέσα από τη ψηφιοποίηση αποτελεί ακόμη μία πρόκληση που ο διευθυντής της εταιρείας παρέθεσε κατά τον χαιρετισμό του.

Το Συνέδριο καταπιάστηκε με πληθώρα ζητημάτων που απασχολούν τον χώρο.

Ανάμεσά τους οι βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων και οι αλλαγές που έπονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και το αύριο της κυπριακής κτηματαγοράς.

Οι ενδείξεις, οι προοπτικές και οι ανησυχίες μετά από μία διετή πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με διεθνείς επιπτώσεις δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη συζήτηση. Το πώς διαφοροποιούνται οι ανάγκες για γραφειακές και οικιστικές αναπτύξεις, αποτέλεσαν επίσης κεντρικό άξονα συζήτησης.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις ανακαίνισης και την επανάχρηση παλαιών κτιρίων, τις αλλαγές στο καθημερινό πολύτιμο έργο του Project Manager λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.

Σε ξεχωριστή ενότητα, οι συμμετέχοντες πήραν μια γεύση από τις σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Οι πράσινες κατασκευές και τα βιώσιμα κτίρια βρέθηκαν, επίσης, ανάμεσα στα ζητήματα που ανέλυσαν καταξιωμένοι ομιλητές.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα