Δεύτερη Έκθεση Καινοτομίας (Ιnnovation Showcase) του Cyprus Seeds

Το Cyprus Seeds, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο, διοργάνωσε με επιτυχία τη δεύτερη Έκθεση Καινοτομίας (Ιnnovation Showcase). Η εκδήλωση έλαβε χώρα την 1η  Ιουνίου 2022, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Κώστας Στεφανή του Ινστιτούτου Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία  στις ομάδες του Cyprus Seeds να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό και σε πιθανούς επενδυτές από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, κύριος Κώστας Παπανικόλας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Seeds, κύριος Jeremy Downward, και ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας, κύριος Νικόλας Μαστρογιανόπουλος. Η διευθύντρια του του Cyprus Seeds, κυρία Μαρία Γεωργιάδου παρουσίασε εν συντομία τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του οργανισμού κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στη συνέχεια, 5 επιτυχημένοι επιχειρηματίες από την Αμερική, οι οποίοι, εδώ και 2 χρόνια,  παρέχουν υπηρεσίες mentoring στις ομάδες του Cyprus Seeds, έλαβαν μέρος σε συζήτηση με θέμα ‘Οι κύριες παράγοντές επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων’. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Jonathan Green, συνιδρυτής της Αrcadia Funds, ο Paul Blackborow, συνιδρυτής της Energqtiq Technology, ο George Mabry, μέντορας και επενδυτής σε επιχειρηματικά εγχειρήματα που προέρχονται από τα πανεπιστήμια Harvard, MIT και Boston και η Κaren Golmer, η οποία έχει πολύχρονη εμπειρία στην εμπορευματοποίηση ακαδημαϊκής έρευνας ως πρώην διευθύντρια του Τεχνολογικού Κέντρου Καινοτομίας  Deshpande του ΜΙΤ. Tη συζήτηση συντόνισε ο Leon Sandler, Γενικός Διευθυντής του Τεχνολογικού Κέντρου Καινοτομίας Deshpande του ΜΙΤ.
 

Oι δέκα (10) ακαδημαϊκές ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν τα καινοτόμα εγχειρήματά τους, δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Συγκεκριμένα τέσσερις (4) ομάδες προέρχονται από τον τομέα της υγείας, μία (1) ομάδα από τον τομέα Επιστήμης Τεχνών και Κληρονομιάς (Arts & Heritage) μία (1) ομάδα από τον τομέα της αγροβιοτεχνολογίας (agrobiotech), (1) μια ομάδα από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, (1) μια ομάδα από τον τομέα των συσκευών και υλικών, (1) μία ομάδα από τον τομέα των υπολογιστών και (1) μια ομάδα από τον τομέα του νερού. Επιπλέον προέρχονται από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας της Κύπρου. Συγκεκριμένα (3) τρεις ομάδες προέρχονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, (2) δύο ομάδες από το Ινστιτούτο Κύπρου, (2) δύο ομάδες από το Κέντρο Αριστείας CYENS, (1) μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, (1) μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ανάμεσα τους οι πρέσβεις της Πολωνίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας στην Κύπρο, η Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, κυρία Στέλλα Μιχαηλίδου, venture capital funds και ιδιώτες επενδυτές από την Αμερική, Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία, διευθυντικό προσωπικό επιταχυντών και εκκολαπτηρίων επιχειρήσεων από την Κύπρο και την Ελλάδα και Κύπριοι επιχειρηματίες από διαφορετικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Μεγάλος αριθμός των προσκεκλημένων προέρχονταν από τα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας της Κύπρου. Συγκεκριμένα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματά εκπροσωπήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα προσωπικού όπως Εκτελεστικοί Διευθυντές, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, και διοικητικό προσωπικό των τμημάτων καινοτομίας.

 

 

 

Το Cyprus Seeds πρόκειται να ανακοινώσει την τρίτη πρόσκληση χρηματοδότησης το Σεπτέμβριο όπου θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ερευνητές της Κύπρου να εμπορευματοποιήσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα.  

 

Ένα ευρώ φάσμα οργανισμών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στηρίζει το Cyprus Seeds από την αρχή της ίδρυσής του. Το ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντη, η Ελληνική Πρωτοβουλία, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας αποτελούν τους κύριους δωρητές του Cyprus Seeds. Εταιρείες όπως η Εurobank Κύπρου, η ΕΥ Κύπρου, η Medochemie, το ΆλφαΜέγα, η Henkel, η ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited, η Genesis Pharma αποτελούν το διακεκριμένο δίκτυο εταιρικών δωρητών του οργανισμού. Πρόσφατα, η Digital Tree αποτελεί τον επίσημο χορηγό επικοινωνίας του οργανισμού. Τέλος, τον οργανισμό στηρίζει μεγάλος αριθμός ιδιωτών δωρητών  και μεγάλος αριθμός κυπριακών εταιρειών με παροχή pro bono υπηρεσιών.

 

Τη Δεύτερη Έκθεση Καινοτομίας χρηματοδότησαν και στήριξαν το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντη, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, η Novartis Pharma Services Inc., το Ινστιτούτο Κύπρου και,  και το Paul Cyprus.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation