ΟΚΥπΥ: 16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Παιδιατρικής

Το 16ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Παιδιατρικής «Εαρινές Ημέρες Παιδιατρικής», διοργανώνει η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου του ΟΚΥπΥ.

Στόχος του Συνεδρίου, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, είναι η διαρκής ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των λειτουργών υγείας αλλά και η περαιτέρω αρμονική σύσφιξη των σχέσεων τους.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα Παιδιατρικής που απασχολούν κάθε Παιδίατρο, τα οποία θα αναπτύξουν, κατά κύριο λόγο, Ιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, αλλά και διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου

Η Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, διαδραματίζει ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο. Αποτελεί παγκύπριο κέντρο αναφοράς και είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο κέντρο περίθαλψής για βρέφη και παιδιά.

Σήμερα, στην Κλινική έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν εκτός από τη Γενική Παιδιατρική, Τμήματα και Κλινικές μοναδικές σε ολόκληρη την Κύπρο. Τέτοιες Κλινικές είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων αλλά και εξειδικευμένα ιατρεία, όπως Γενετικής, Γαστρεντερολογίας-Ηπατολογίας, Ενδοκρινολογίας, Καρδιολογίας, Λοιμώξεων, Νευρολογίας, Νεφρολογίας, Πνευμονολογίας και Ρευματολογίας.

Παράλληλα, η Κλινική είναι το μόνο ακαδημαϊκό κέντρο εκπαίδευσης ειδικευομένων Παιδιατρικής, εξειδικευομένων στη Νεογνολογία και φοιτητών Ιατρικής.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει, είναι οι δείκτες βρεφικής και παιδικής θνητότητας και θνησιμότητας, οι οποίοι χάρη στην επίπονη και συλλογική προσπάθεια από το άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό της Κλινικής, συγκρίνονται με τους καλύτερους αντίστοιχους δείκτες παγκόσμια.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση ραντεβού με τους ιατρούς της Κλινικής, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22405003, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 7.30 π.μ. και 3.00 μ.μ., ή να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/paidiatriki-5/.

Δειτε Επισης

Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας