Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου στην «Αροδαφνούσα»

Παρουσίαση για ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας διοργανώθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», με στόχο την ενημέρωσή τους για τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται στο Κέντρο όσο αφορά τη διαχείριση πόνου.

Η Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Σοφία Νέστορος, εξήγησε ότι η «Αροδαφνούσα» εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Πρώτα με την αξιοποίηση και των 26 δωματίων που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και επέκταση του Κέντρου και δεύτερο με τη λειτουργία Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου σε συνεργασία με το  Cyprus Pain Clinic. «Επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε απρόσκοπτα φροντίδα και ανακούφιση στους συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο. Η «Αροδαφνούσα» είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο στο οποίο προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας από μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα Επαγγελματιών Υγείας, υπηρεσίες οι οποίες διαρκώς αναβαθμίζονται ώστε να παρέχεται η καλύτερη φροντίδα προς τους ασθενείς μας και τους οικείους τους».

Στην παρουσίαση του με θέμα «Καρκινικός Πόνος – Επεμβατικές Θεραπείες», ο επικεφαλής του Cyprus Pain Clinic, Αναισθησιολόγος-Αλγολόγος, Δρ. Περικλής Ζαβρίδης ανάφερε ότι ο πόνος επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τους στερεί την αυτονομία και την αξιοπρέπειά τους. Ο Δρ. Ζαβρίδης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείται μια στρατηγική διαχείρισης του πόνου η οποία θα αξιολογεί την κατάσταση του ασθενή και να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του. Όσο αφορά τις επεμβατικές τεχνικές διαχείρισης πόνου, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν, κυρίως, ως η τελευταία επιλογή για τους καρκινοπαθείς. Ο Δρ. Ζαβρίδης τόνισε ότι πλέον συστήνεται η χρήση των τεχνικών αυτών σε πρώιμα στάδια, ακόμη και σε περιπτώσεις που εξετάζεται η χρήση οπιοειδών στον ασθενή.

Παρουσιάσεις για τις νέες υπηρεσίες της «Αροδαφνούσας» θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, όχι μόνο στην «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, αλλά και στο «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, όπως επίσης και στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett