Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ανακοινώθηκαν τα Ετήσια Βραβεία Αριστείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Σε μια Τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, απονεμήθηκαν τα Ετήσια Βραβεία Αριστείας 2019-2020  στην Έρευνα και τη Διδασκαλία.

Το Πανεπιστήμιο απονέμει σε ετήσια βάση δύο Βραβεία Αριστείας στην Έρευνα και δύο βραβεία Αριστείας στη Διδασκαλία.

Αναφορικά με τη θεματική της Έρευνας, το Βραβείο Νέου Ερευνητή απονέμεται σε μέλος του Διδακτικού προσωπικού που βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο στην ερευνητική του πορεία, ενώ το Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή απονέμεται σε μέλος του Διδακτικού προσωπικού που τυγχάνει διεθνούς καταξίωσης έχοντας επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στο γνωστικό του αντικείμενο.

Το βραβείο Νέου Ερευνητή που φέτος αποδίδεται στην θεματική περιοχή ‘Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής, απονεμήθηκε στον Δρ. Αντρέα Στυλιανού της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Το φετινό βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή που φέτος αποδίδεται στη θεματική περιοχή ‘Επιστήμες Ζωής’, απονεμήθηκε στον καθηγητή Θεόδωρο Ξάνθο της Ιατρικής Σχολής.

Βραβείο Νέου Ερευνητή - Δρ. Ανδρέας Στυλιανού  

O Δρ Ανδρέας Στυλιανού είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η έρευνα του αφορά διερεύνηση νέων πρωτοποριακών μεθόδων για τη βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου και της υγειονομικής περίθαλψης.

Το 2019 έλαβε το Βραβείο Νέου Ερευνητή στην Επιστήμη και τη Μηχανική από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. Ο Δρ Στυλιανού έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής 43 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 1000 ετεροαναφορές.

Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή - Καθηγ. Θεόδωρος Ξάνθος 

Ο καθηγητής Θεόδωρος Ξανθός είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των Πανεπιστημίων Cardiff και Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει παγκόσμια φήμη στον τομέα της καρδιακής ανάνηψης. Η μεταφραστική του έρευνα συμβάλλει στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη σε όλη την Ευρώπη με πρακτικά οφέλη στις ζωές πολλών θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Ο Καθ. Ξάνθος έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής 265 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 7,000 ετεροαναφορές.

Τα Βραβεία Αριστείας στην Έρευνα απένειμαν ο Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία και Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) καθώς και οι παραλήπτες των αντίστοιχων Βραβείων Αριστείας στην Έρευνα 2018-2019, Καθηγ. Μαρία Μελετίου-Μαυροθέρη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και Δρ. Ανδρέας Καλογήρου, Επίκουρος καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Αναφορικά με τη θεματική της Διδασκαλίας, τα φετινά Βραβεία Αριστείας απονεμήθηκαν στην Καθ. Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ-Νικολούση της Σχολής Ιατρικής και στη Δρ. Κατερίνα Μαύρου της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. 

Τα βραβεία Αριστείας στη Διδασκαλία απονέμονται εις μνήμην της Δρος Μαίρης Ελευθεριάδου που διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018.  

Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία - Καθηγ. Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ – Νικολούση 

Η Καθ. Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ-Νικολούση είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει

στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου. Έχει ειδικότητα στην Στοματολογία. Είναι επίσης Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυτταρολόγος με εξειδίκευση στο Ηλεκτρονικό Μικροσκόπιο και Εμβρυολόγος-Τερατολόγος.

Έχει τιμηθεί και βραβευθεί με πάρα πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και διετέλεσε μέλος οργανωτικών επιτροπών πολλών διεθνών συνεδρίων.      

Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία - Δρ. Κατερίνα Μαύρου  

Η Δρ. Κατερίνα Μαύρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής.  Κατέχει Διδακτορικό στην Τεχνολογία και Ενιαία Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο του Birmingham), Μεταπτυχιακό στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο του Manchester), Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και επαγγελματικό τίτλο στην Υποστηρικτική Τεχνολογία από το California State University Northridge.

Κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μαθημάτων της, η Δρ. Μαύρου εφαρμόζει αρχές καθολικού σχεδιασμού μάθησης και διαφοροποίησης με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη δημιουργία αλληλεπιδραστικών περιβαλλόντων μάθησης, που διεγείρουν και διατηρούν το ενδιαφέρον των φοιτητών και φοιτητριών.

Τα Βραβεία Αριστείας στη Διδασκαλία απένειμαν ο Δρ. Χριστόφορος Χ’ Κυπριανού, CEO και Πρόεδρος  Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Δρ. Πόπη Κανάρη, Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Δέλτας, Καθηγητής Ιατρικής και Μοριακής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και ένας εκ των παραληπτών του αντίστοιχου βραβείου Αριστείας στη Διδασκαλία 2018-2019, Δρ. Περικλής Λενγκ Τσενγκ της Σχολής Θετικών Επιστημών. 

 Η Τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη