Ο κίνδυνος απάτης στις οικονομικές καταστάσεις

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπιστεύονται τους λογιστές για να παρακολουθούν την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη να προετοιμάζουν φορολογικές καταστάσεις και να βοηθούν τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ορθές οικονομικές αποφάσεις. Ωστόσο, μερικές φορές οι επιχειρήσεις επιδίδονται σε δόλιες λογιστικές πρακτικές για να δείχνουν μια διαφορετική οικονομική εικόνα. Οι λογιστές των οποίων τα σφάλματα ή η αμέλεια καταλήγουν σε απάτη των οικονομικών καταστάσεων που προκαλεί βλάβη σε μια εταιρεία ή στους πελάτες ή μετόχους μιας εταιρείας μπορεί να βρεθούν υπεύθυνοι για τις ζημιές.

Τι είναι η απάτη στις οικονομικές καταστάσεις

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο ACFE η λογιστική απάτη είναι μια πράξη ψευδούς δήλωσης ή εξαπάτησης στην οποία ένα άτομο ή μια οντότητα εμπλέκεται σκόπιμα. Τις περισσότερες φορές, η απάτη στις οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνει την αλλαγή των οικονομικών καταστάσεων με τρόπο που κάνει μια εταιρεία να φαίνεται πιο κερδοφόρα από ό,τι είναι.

Είδη απάτης στις οικονομικές καταστάσεις

Υπάρχουν διάφορα είδη απάτης στις οικονομικές καταστάσεις: η καταγραφή αναμενόμενων πωλήσεων σε υπερεκτίμηση εσόδων, η απόκρυψη υποχρεώσεων στον ισολογισμό μιας εταιρείας, η ακατάλληλη εφαρμογή απόσβεσης για την αύξηση της καθαρής θέσης ενός περιουσιακού στοιχείου και η αποκάλυψη δομημένων χρηματοοικονομικών συμφωνιών και συναλλαγών με συνδεδεμένα μέρη με ακατάλληλο τρόπο είναι μερικά από τα πιο συνήθη.

Πώς να εντοπίσετε την απάτη στις οικονομικές καταστάσεις

Εδώ είναι που η εμπειρογνωμοσύνη βοηθά τις εταιρείες να εντοπίζουν έγκαιρα τις κόκκινες σημαίες και να προλαβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις. Η Mary Breslin, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Verracy που θα μιλήσει ενώπιον του 5ου Cyprus Anti-Fraud Conference που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 θα εξετάσει τους τομείς του υψηλότερου κινδύνου για δόλια χειραγώγηση στις λογιστικές εκτιμήσεις. Τι πρέπει να ανακρίνουν και να εξετάζουν οι επαγγελματίες της λογιστικής, του ελέγχου, της συμμόρφωσης και της καταπολέμησης της απάτης για να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν την απάτη των οικονομικών καταστάσεων; Γιατί η αποτίμηση, οι εκτιμήσεις και τα αποθεματικά παρέχουν ευκαιρία για χειραγώγηση των οικονομικών καταστάσεων. Πώς η πανδημία κάνει όλες τις αποτιμήσεις και τις εκτιμήσεις πιο υποκειμενικές και παρέχει ευκαιρίες και απόκρυψη για απάτη στις οικονομικές καταστάσεις; Τις πολύτιμες απαντήσεις θα δώσει με την ομιλία της η κα. Breslin.

 

Στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος

Το Συνέδριο έρχεται για να προσφέρει στους επαγγελματίες τις απαραίτητες  γνώσεις για να τους βοηθήσει να περιηγηθούν στις πολύπλοκες δομές του οικονομικού εγκλήματος. Το γεγονός απευθύνεται σε επαγγελματίες από λογιστικά, ελεγκτικά και φορολογικά γραφεία, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους. Ενδιαφέρει επίσης Τράπεζες, πάροχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβουλευτικές εταιρείες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ. Τα μέλη του ACFE Cyprus Chapter, Association of Cyprus Banks (ACB), CFA Society Cyprus, Cyprus Integrity Forum (CIF), ISACA Cyprus Chapter, The Cyprus Institute of Internal Auditors (ΙΙΑ), The Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus λαμβάνουν 15% έκπτωση.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτές: ΙΜΗ, ACFE Cyprus Chapter

Παρουσιάζει: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies, SAS Institute S.A.

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Association of Cyprus Banks (ACB), CFA Society Cyprus, Cyprus Integrity Forum (CIF), ISACA Cyprus Chapter, The Cyprus Institute of Internal Auditors (ΙΙΑ), The Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη