powered by

Το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος βραβεύει πέντε κυπριακές επιχειρήσεις

Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας» πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, θα βραβευτούν συνολικά πέντε επιχειρήσεις που συνέβαλαν ουσιαστικά στον σκοπό και στο έργο του Γραφείου Διασύνδεσης. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Νεάπολις, Καθ. Παντελή Σκλιά, τον Γιώργο Μάγο, Λειτουργό, Διαχειριστή του Έργου, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου και τη Γεωργία Χρίστου, Επικεφαλής της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας, Συντονίστρια Erasmus, και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στο Έργο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των βραβευόμενων επιχειρήσεων και απονομή βραβείων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Διασύνδεση επιστημονικού δυναμικού με τον επιχειρηματικό κόσμο

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες το 2014 με σκοπό τη διασύνδεση των φοιτητών και των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου αλλά και της Κύπρου, γενικότερα. Μέσω της λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο πέτυχε την εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του, ενώ παράλληλα προσφέρει στους φοιτητές του και τις φοιτήτριές του την πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας, μέσω των τοποθετήσεων σε θέσεις συναφείς με το αντικείμενο σπουδών τους, σε επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Παράλληλα, οι συνεργαζόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job) το νέο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας των νέων απόφοιτων στη χώρα και λαμβάνοντας ενημέρωση και στήριξη, από καινοτόμα προγράμματα, ιδέες και projects, που προέρχονται από την ακαδημαϊκή έρευνα.

Συνολικά λειτουργούν Γραφεία Διασύνδεσης σε οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου. Κύριος στόχος είναι η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών στην προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Δειτε Επισης

Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
ΓεΣΥ: Πάνω από ένα εκατ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα έξι χρόνια λειτουργίας
Δημιουργία νέου κοινού Προγράμματος Ιατρικής από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Παν. Νεάπολις Πάφος
Παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης: Πρωτοποριακή έρευνα από το ΙΝΓΚ
Σύμπραξη αριστείας: Θεσμική συνεργασία Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και Κυπριακού Ιδρύματος Έρευνας και Εκπαίδευσης
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ: Η σημαντική διάκριση της Χαραλαμπίδης Κρίστης στον πρωτογενή τομέα (vid)
Βραβεία The Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus: Ορόσημο για την τέχνη και τη δημιουργικότητα