Οι εταιρείες που διακρίνονται Cyprus’ Best Workplaces™ 2022

Τις 15 εταιρείες, που αποτελούν τις Cyprus’ Best Workplaces™ 2022 έχει ανακοινώσει το Great Place to Work® Cyprus.

Η λίστα διαχωρίζει τις διακριθείσες εταιρίες σε 2 κατηγορίες με βάση τον αριθμό προσωπικού. Η πρώτη κατηγορία απαρτίζεται από 10 εταιρείες μέχρι 100 άτομα και η δεύτερη από 5 με προσωπικό πέρα των 100.

Οι εταιρίες είναι:

Κατηγορία Μικρών Εταιρειών (μέχρι 100 άτομα)

Νο. 1 Parimatch Tech

No. 2 N. Psaras Construction Co. Ltd

No. 3 GNORA

No. 4 GENESIS LOGISTICS LTD

No. 5 KAFKAS Cyprus

No. 6 Andreou Brothers Ltd

No. 7 Hellenic Petroleum Cyprus Ltd

No. 8 Tryfon Tseriotis Ltd

No. 9 ACTION GLOBAL COMMUNICATIONS

No. 10 Areti Charidemou & Associates Ltd

Κατηγορία Μεγάλων Εταιρειών (100+ άτομα)

Νο. 1 ΧΜ

No. 2 Vassos Eliades Ltd

No. 3 DHL Express Cyprus

No. 4 Amdocs Development Ltd

No. 5 European University Cyprus

Μπορείτε επίσης να δείτε την λίστα Cyprus’ Best Workplaces™ εδώ.

Όπως επεξηγείται, στην σχετική ανακοίνωση, υποψήφιες για ένταξη στη λίστα ήταν όλες όσες είχαν πιστοποιηθεί το 2021 και μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2022. Η τελική επιλογή των καλυτέρων και η κατάταξη τους έχει γίνει με βάση τους κανονισμούς και προδιαγραφές που έχουν καθιερωθεί διεθνώς, στις 70 χώρες που δραστηριοποιείται  το Great Place to Work®.

Για την κατηγορία των «μικρών» εταιριών η επιλογή και κατάταξή έγινε με βάση το αποτέλεσμα στην έρευνα προσωπικού Trust Index© ενώ σε αυτή των πιο μεγάλων συνυπολογίζεται και το Culture Audit©.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Ιακωβίδης Γενικός Διευθυντής του ανέφερε σχετικά:

«Χρησιμοποιούμε σαφή και διαφανή κριτήρια, τόσο για την πιστοποίηση όσο και για το θεσμό της διάκρισης στη λίστα Best Workplaces™. Είναι για αυτό το λόγο που σε διεθνές επίπεδο, ο χαρακτηρισμός μιας εταιρίας σαν Great Place to Work® και ακόμα σαν Best Workplaces™ έχει αξιοπιστία, αξία και αναγνωρισιμότητα. Συγχαίρουμε τις εταιρείες που έχουν διακριθεί με αυτό τον τρόπο. Η διάκριση τεκμηριώνει το γεγονός ότι έχουν εφαρμόσει με επιτυχία, βέλτιστες πολιτικές που καταλήγουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου ο κάθε εργαζόμενος θέλει και μπορεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Μια χαρακτηριστική ένδειξη είναι οι απαντήσεις στην στρατηγική δήλωση, ‘‘Λαμβάνοντας όλα υπόψη, αυτό είναι ένα ιδανικό μέρος για να δουλεύει κάποιος’’, o μέσος όρος θετικών  απαντήσεων του προσωπικού των εταιριών αυτών ήταν στο 90.4%»

Οι εταιρείες που εντάσσονται στις εθνικές λίστες χωρών της Ευρώπης, είναι αυτόματα υποψήφιες για μια θέση στη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2022.

«Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε Κυπριακές επιχειρήσεις που θα διακριθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» ανάφερε ο Κυριάκος Ιακωβίδης.

Στην ερώτηση ποια η σημασία του θεσμού για τον τόπο μας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το έργο μας δεν είναι η τυχαία απονομή βραβείων. Μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης με τη χρήση επιστημονικά ελεγμένων  κι αξιόπιστων εργαλείων, θέλουμε αφενός να αναγνωρίσουμε τους πραγματικούς εργοδότες προτίμησης και αφετέρου να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση πολιτικών και δράσεων που προάγου μια παραγωγική εργασιακή κουλτούρα».

Όπως πληροφορούμαστε την ανακοίνωση θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις προβολής της επιτυχίας των εταιριών αυτών. « Θέλουμε να αποτελούν πρότυπα και να προβάλλονται οι βέλτιστες πρακτικές που υιοθετούν. Ευχαριστούμε την εταιρία Prospectacy που είναι χορηγός και υποστηρικτής του προγράμματος δράσεων μας και βέβαια το INBusiness για την επικοινωνιακή υποστήριξη» .

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands