«Μέλημά μας η οικοδόμηση κοινωνίας εστιασμένης στους πολίτες»

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πολίτευμα της δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκ μέρους του οποίου μίλησε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης, κατά το Democracy Forum (Φόρουμ για τη Δημοκρατία) που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Παράθεσε παράλληλα, τις στρατηγικές και ενέργειες στις οποίες προέβη η Κυβέρνηση και οι οποίες συνέβαλαν στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας των πολιτών.

Στο επίκεντρο της διακυβέρνησης

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κώστας Καδής είπε πως ο θεσμός της δημοκρατίας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. «Η ενίσχυσή του βρίσκεται στο επίκεντρο της διακυβέρνησης», είπε, για να τονίσει ότι σε προτεραιότητα βρίσκονται ζητήματα που αφορούν στη διαφάνεια, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα και συνοχή.

«Αναβαθμίσαμε τον ρόλο των πολιτών, συνέχισε, δίνοντας μερικά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Συγκεκριμένα, ο ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο εκπόνησε σχέδιο για τη συλλογική διακυβέρνηση, εξουσιοδοτώντας τον πολίτη να αναλάβει ρόλο.

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην εγκαθίδρυση θεσμοθετημένων μηχανισμών, όπως το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. «Μέσα από τις συνεδρίες του, δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργείας και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων», σημείωσε.

Πιο κοντά στον πολίτη

Επιπλέον, η πολιτεία προχώρησε στη δημιουργία ενός πλαισίου πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς με τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς. Έχει επίσης προχωρήσει σε νομοθεσίες, μέσω των οποίων οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ζητούν και να λαμβάνουν πληροφορίες.

«Ο θεσμός του επιτρόπου εθελοντισμού μετεξελίχθηκε σε επίτροπο του πολίτη για ενίσχυση της διακυβέρνησης», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση κοινωνίας εστιασμένης στους πολίτες.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands