Γιώργος Μιχαήλ: Οι κρίσεις αναδεικνύουν τους επιχειρηματίες με όραμα

Το μήνυμα ότι η ΙΜΗ είναι και θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής των επιχειρηματικών ηγετών οι οποίοι οδηγούν τις επιχειρήσεις τους με τρόπο ώστε να εξέρχονται πιο δυνατές μέσα από τις κρίσεις, έστειλε κατά την ομιλία του στα 14α IN Business Awards o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Μιχαήλ.      

Τονίζοντας ότι οι κρίσεις αναδεικνύουν τους επιχειρηματίες που έχουν όραμα και αντανακλαστικά, αυτούς που στην κρίση, αντί να μεμψιμοιρούν και να παραπονιούνται, σηκώνουν μανίκια, προσαρμόζονται, αναπτύσσουν νέους τρόπους εργασίας και νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ο κ. Μιχαήλ  υπογράμμισε ότι «απόψε, στην γιορτή του επιχειρείν της Κύπρου, βρισκόμαστε ανάμεσα σε τέτοιους επιχειρηματικούς ηγέτες».

«Επιχειρηματίες που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο αντί μισοάδειο και διακρίνουν ευκαιρίες μέσα στις δυσκολίες. Hγέτες που οδηγούν τις επιχειρήσεις τους με τρόπο, ώστε να εξέλθουν πιο δυνατές μέσα από τις κρίσεις», σημείωσε, υποδεικνύοντας πως η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο και θα προκύψει μέσα από τη δική τους προσπάθεια και επιμονή.

«Σε αυτή σας την προσπάθεια», συνέχισε ο Γιώργος Μιχαήλ, «θα βρείτε την ΙΜΗ υποστηρικτή και συμπαραστάτη. Να χαίρεται μέσα από τις επιτυχίες σας και να τις αναδεικνύει. Τα συνέδρια, οι εκθέσεις και τα media μας είναι έτοιμα να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν τις επιτυχίες αυτές».

Λέγοντας ότι «απόψε τιμούμε και επιβραβεύουμε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους», ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMH απένειμε τα εύσημα και συνεχάρη όλες τις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ που επελέγησαν για να είναι υποψήφιοι στα IΝ Business Awards, σημειώνοντας πως πρέπει να αισθάνονται όλοι περήφανοι για τη δουλειά και τα επιτεύγματά τους.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που και φέτος παρουσιάζει τον θεσμό, όπως και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές των IN Business Awards: EPIC, RCB, Ecommbx, LaikoCosmos και Glenfiddich, Καταστήματα Σκλαβενίτης, Όμιλο Πηλακούτα και BMW, G.A.P. Vasilopoulos Group, ΟΠΑΠ Κύπρου, Demetriades Handling και Άλφα Κύπρου. 

Ευχαριστίες απηύθυνε περαιτέρω στην πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης που βοήθησε στην επιλογή των υποψηφίων, καθώς και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της IMH, Γιώργου Μιχαήλ:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,

έντιμοι υπουργοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι,

αξιότιμοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου,

σας καλωσορίζω στη μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Επιχειρείν: Τα 14α IΝ Business Awards.

Μιλώντας κανείς με καταξιωμένους επιχειρηματίες της χώρας μας, που δημιούργησαν τις κυπριακές επιχειρήσεις των δεκαετιών του ΄80 και του΄90, διαπιστώνει ότι ο χώρος του επιχειρείν ήταν πιο φιλικός κάποτε. Διακρινόταν από προστατευτισμό και λιγότερο ανταγωνισμό, λειτουργώντας για πολλά χρόνια σε συνθήκες συνεχούς ανάπτυξης της τοπικής και της παγκόσμιας οικονομίας. 

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες του σήμερα έχουν, κατά την άποψή μας, ένα πολύ πιο δύσκολο έργο να επιτελέσουν. Έχουν τις μεγάλες αλλαγές στις τάσεις και τις συνήθειες του καταναλωτή, τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που φέρνει η τεχνολογία και κυρίως η ψηφιοποίηση, τον τεράστιο ανταγωνισμό, τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την οικογενειακή φύση των κυπριακών εταιρειών και το ESG που έρχεται για να αλλάξει το DNA των επιχειρήσεων. 

Και σαν να μην έφταναν οι πρωτόγνωρες αλλαγές και οι πρωτοφανείς προκλήσεις, οι επιχειρηματικοί ηγέτες του σήμερα καλούνται να διαχειριστούν τη μια κρίση μετά την άλλη: Την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2007/8, την οικονομική κρίση στην Κύπρο που ξεκίνησε το 2012 και κορυφώθηκε με το κούρεμα καταθέσεων και το μνημόνιο του 2013, την πανδημία του και τώρα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πληθωρισμό. 

Ένας 45ρης, σήμερα, επιχειρηματίας ή διευθυντικό στέλεχος δεν γνώρισε μεγάλες περιόδους ομαλής επιχειρηματικότητας και συνεχούς ανάπτυξης της οικονομίας. 

Οι κρίσεις όμως κάνουν τις επιχειρήσεις μας πιο ευέλικτες, καινοτόμες και προσαρμοστικές. Οι κρίσεις αναδεικνύουν τους επιχειρηματίες που έχουν όραμα και αντανακλαστικά. Τους επιχειρηματίες που στην κρίση, αντί να μεμψιμοιρούν και να παραπονιούνται, σηκώνουν μανίκια, προσαρμόζονται, αναπτύσσουν νέους τρόπους εργασίας, νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Επιχειρηματίες που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο αντί μισοάδειο και διακρίνουν ευκαιρίες μέσα στις δυσκολίες. Hγέτες που οδηγούν τις επιχειρήσεις τους με τρόπο ώστε να εξέλθουν πιο δυνατές μέσα από τις κρίσεις.     

Απόψε, στην γιορτή του επιχειρείν της Κύπρου, βρισκόμαστε ανάμεσα σε τέτοιους επιχειρηματικούς ηγέτες. Η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο και θα προκύψει μέσα από τη δική τους προσπάθεια και επιμονή.

Αγαπητοί μου, σε αυτή σας την προσπάθεια θα βρείτε την ΙΜΗ υποστηρικτή και συμπαραστάτη. Να χαίρεται μέσα από τις επιτυχίες σας και να τις αναδεικνύει. Τα συνέδρια, οι εκθέσεις και τα media μας είναι έτοιμα να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν τις επιτυχίες αυτές.   

Κύριε Πρόεδρε, κυρία Πρόεδρε της Βουλής, αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Απόψε τιμούμε και επιβραβεύουμε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους.  

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλες τις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ που επελέγησαν για να είναι υποψήφιοι στα IΝ Business Awards. Πρέπει να αισθάνεστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά και τα επιτεύγματά σας.

Θα πρέπει, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που και φέτος παρουσιάζει τον θεσμό, όπως και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας: EPIC, RCB, Ecommbx, LaikoCosmos και Glenfiddich, Καταστήματα Σκλαβενίτης, Όμιλο Πηλακούτα και BMW, G.A.P. Vasilopoulos Group, ΟΠΑΠ Κύπρου, Demetriades Handling και Άλφα Κύπρου. 

Ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω, επίσης, στην πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, που μας βοήθησε στην επιλογή των υποψηφίων, καθώς και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες που έχουν λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Εύχομαι σε όλους να απολαύσετε τη βραδιά και ακόμα μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια σε υποψήφιους και βραβευθέντες.

Τα βραβεία παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Xρυσός χορηγός η RCB.
  • Aργυροί χορηγοί καταστήματα Σκλαβενίτης, EcommBx και το ουίσκι Glenfiddich.
  • Xορηγός Επικοινωνίας ΑΛΦΑ Κύπρου.

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse