Π. Μάρκου: Έμφαση στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού

InBusinessNews  12/04/2022 10:21
Π. Μάρκου: Έμφαση στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Π. Μάρκου: Έμφαση στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού

InBusinessNews  12/04/2022 10:21

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, λόγω των στενών εμπορικών σχέσεων της Λευκωσίας με το Κίεβο και τη Μόσχα, μίλησε στο πλαίσιο του 12ου Nicosia Economic Congress, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Πιερής Μάρκου. Αναφέρθηκε επίσης στις συνέπειες της πανδημίας και έστειλε μηνύματα στην πολιτεία για την μελλοντική πορεία της κυπριακής οικονομίας.  

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο κ. Μάρκου υπογράμμισε πως πιθανή συνέχιση του πολέμου θα αυξήσει τα αδιέξοδα στην παγκόσμια οικονομία και θα επιφέρει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

Υποδεικνύοντας ότι καθημερινά προκύπτουν νέα οικονομικά μέτρα τα οποία αποσυντονίζουν το οικονομικό σύστημα παγκόσμια, ο Πιερής Μάρκου τόνισε πως ήδη το κόστος του πολέμου σε όλη την Ευρώπη είναι μεγάλο και θα χρειαστούν αρκετές προσπάθειες και παρεμβάσεις για επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολούθως, μίλησε και για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, τονίζοντας ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο το κράτος και η χώρα να συνεχίσουν τον εκσυγχρονισμό τους. «Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, καλούμαστε να διαχειριστούμε και την εκτόξευση στον πληθωρισμό, κάτι που έχει επιπτώσεις στα νοικοκυριά», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι ο πληθωρισμός της Κύπρου εκτινάχθηκε στο 7%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάρκου διεμήνυσε ο ΣΕΛΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θωρακίζει τα μέλη του για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων. 

Απευθυνόμενος στην πολιτεία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου υπογράμμισε πως βρισκόμαστε στο μεταίχμιο που θα καθορίσει την μελλοντική μας πορεία και πρέπει να αποφευχθούν πρόσκαιρες ενέργειες ή αποφάσεις που φαινομενικά θα φέρουν γρήγορες λύσεις, αλλά θα προκαλέσουν παρενέργειες.

«Να ξεκαθαρίσουμε το οικονομικό μας μοντέλο και να περιορίσουμε τα λειτουργικά προβλήματα, δίνοντας έμφαση στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού», πρόσθεσε.

«Έχουμε τη βάση πάνω στην οποία το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο θα λειτουργήσει. Ο ΣΕΛΚ δηλώνει το παρών του και παραμένει στο πλευρό της πολιτείας και κοινωνίας για να συνδράμουμε με όλα μας τα δυνατά μέσα για την ταχύτερη έξοδό μας από το τούνελ των νέων προκλήσεων», κατέληξε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας