Η Κύπρος εξελίσσεται σε περιφερειακό κέντρο για επιχειρήσεις και επενδύσεις

H Kύπρος έχει πολυάριθμα πλεονεκτήματα ως επενδυτικός προορισμός κάτι που προσελκύει διαρκώς όλο και περισσότερους διεθνείς Οργανισμούς. Το Εκτεταμένο δίκτυο Διμερών Επενδυτικών Συνθηκών, με περίπου 30 χώρες και το ευρύ φάσμα ποιοτικών χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών - νομικές, φορολογικές, λογιστικές και επενδυτικές αλλά και το χαμηλό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας είναι μερικοί από τους πιο βασικούς λόγους που κάνουν την χώρα μας τόσο δημοφιλή. Όλα τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, την καθιστούν ως ιδανικό μέρος για ξένες εταιρείες.

Οι ενδείξεις για το μέλλον είναι ελπιδοφόρες. Οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα προβλέπουν ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας κατά 4,1%. Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, είχε σημειώσει, μάλιστα, πως το πραγματικό ΑΕΠ της Κύπρου το 2021 ανέκαμψε δυναμικά και ότι η απώλεια της υγειονομικής κρίσης του 2020 θα ανακτηθεί πλήρως. Χαρακτηριστικά που αυξάνουν την εμπιστοσύνη στο οικονομικό περιβάλλον και ενισχύουν την απόφαση του κράτους για υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της προσήλωσης στη συνετή δημοσιονομική πολιτική και της επικέντρωσης στην παραγωγικότητα, το εμπόριο και τις επενδύσεις.

Την προβολή της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού σε υψηλού επιπέδου επιχειρηματικού κοινού θα αναλάβει η IMH και o Invest Cyprus στις 29 Μαρτίου 2022, στο Ισραήλ.

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει τα οφέλη της ζωής και εργασίας στην Κύπρο και θα προβεί σε μια επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας και του φορολογικού και νομικού πλαισίου της, αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Επίσης θα αναδείξει ενώπιων των συνέδρων τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νησιού για επενδύσεις. Την εισαγωγή θα κάνει ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης ο οποίος θα μιλήσει για την Κύπρο ως ένα διεθνές κέντρο επιχειρηματικότητας. Ακολούθως, ο Γιώργος Καρατζιάς αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), θα εισάξει το κοινό σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα ακολουθήσει με βασικό θέμα τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική δικαιοδοσία για σκοπούς μετατόπισης.

Η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός και για επενδυτικά ταμεία γεγονός που θα αναδειχθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου σε ξεχωριστή θεματική ενότητα. Την κεντρική ιδέα θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Γιασεμίδης Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) που θα δώσει τη σκυτάλη σε καταξιωμένους ομιλητές για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Πόσο καινοτόμα είναι όμως η Κύπρος; Ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ. Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος θα ανέβει στην σκηνή για να δείξει την τεχνολογική πρόοδο της χώρας και την πορεία της προς τη ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Τανούσης θα εξηγήσει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους οι τεχνολογικές εταιρείες αξίζει να εγκατασταθούν στο νησί ή να συνεργαστούν με τοπικούς φορείς. Άλλωστε το να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός κόμβος καινοτομίας και τεχνολογίας είναι μία από τις στρατηγικές επιδιώξεις του κράτους. Προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση ενισχύει και στηρίζει εντατικά το οικοσύστημα ώστε να εξελιχθεί, να γίνει πιο σύγχρονο και εξωστρεφές, και να παράγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και κοινωνία της Κύπρου.

Το Συνέδριο θα κλείσει με την θεματική «Έργα στον αναπτυξιακό τομέα στην Κύπρο» στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον Σαρρή Δημητρίου, Λειτουργό Προώθησης του Invest Cyprus.

Το φόρουμ θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του φόρουμ, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Fund Managers
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων
  • Λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές εταιρίες και φοροτεχνικούς
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους
  • Παρόχους επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλευτικών υπηρεσιών
  • Παρόχους εταιρικών υπηρεσιών
  • Επενδυτικά κεφάλαια
  • Τράπεζες, επενδυτικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Εταιρείες ιδιωτικών συμμετοχών
  • Ασφαλιστικές εταιρείες
  • Εταιρείες πληροφοριών, επικοινωνιών και τεχνολογίας (ΤΠΕ)
  • Εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech)
  • Σύμβουλους ΤΠΕ

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

Οργανωτές: IMH, Invest Cyprus

Χορηγοί: Όμιλος Cyfield, EY Κύπρου, Living Luxury Cyprus, PwC Κύπρου, Όμιλος Quality,  Όμιλος Εταιρειών Treppides

Υποστηρικτές: Δικηγορική Εταιρεία Χρίστος Πατσαλίδης Δ.Ε.Π.Ε, Όμιλος Domenica, Korantina Homes, Leptos Estates, Όμιλος Prime Property

Με τη Στήριξη: Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για χορηγικά πακέτα και ευκαιρίες συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Κρίστοφερ Κωνσταντίνου στο 22505565 ή μέσω e-mail στο christopher.constantinou@imhbusiness.com.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη