Βάση στην Κύπρο ανακοίνωσε η εταιρεία crypto exchange FTX Trading Ltd

Περιφερειακή βάση στην Κύπρο ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX Trading Ltd, κάνοντας παράλληλα την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX Trading Ltd. είναι έτοιμη να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μετά την ταχεία άνοδό της  σε ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα της διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η FTX Europe θα προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μητρικής σε πελάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω μιας συνεργασίας με μια «αδειοδοτημένη επενδυτική εταιρεία» που δεν κατονόμασε. 

Η FTX Europe θα έχει την έδρα της στην Ελβετία, με έγκριση λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Η εταιρεία θα έχει επίσης περιφερειακή βάση στην Κύπρο. 

Αναφέρει ακόμη ότι η άδειά από την Κύπρο θα της επιτρέψει να παρέχει υπηρεσίες και μια ποικιλία προϊόντων κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο μέσω του καθεστώτος διαβατηρίων της ηπείρου, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να λειτουργούν διασυνοριακά. Ο Patrick Gruhn θα είναι επικεφαλής της FTX Europe, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να αποκτήσουμε κατάλληλη άδεια και να ελεγχόμαστε σε κάθε αγορά που εισερχόμαστε», δήλωσε στη δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried. «Θα αλληλεπιδρούμε με τις ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα» είπε.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας