Κυπριακές επιχειρήσεις 2016-2021: Μια στατιστική ανάλυση από την Infocredit Group

Πώς επηρεάστηκαν οι εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο από την κρίση του 2013 και από την πανδημία; Παραμένει η χώρα μας ένας ελκυστικός επιχειρηματικός προορισμός; Είναι ευρέως γνωστό ότι η Κύπρος έχει πολλά να προσφέρει στις επιχειρήσεις,  λόγω της ιδανικής της τοποθεσίας, των υποδομών, του καταρτισμένου εργατικού δυναμικού, καθώς και του αποτελεσματικού φορολογικού της συστήματος.

Με τη σύγχρονη, προσβάσιμη και βασισμένη στους πόρους οικονομία που διαθέτει, εμπνέει αυτοπεποίθηση στους διεθνείς επενδυτές και στις τοπικές επιχειρήσεις για να επενδύσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, στο μικρό νησί της Μεσογείου.

Επιπλέον, η Κύπρος προσφέρει ένα από τα χαμηλότερα έξοδα εγκατάστασης και λειτουργίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλές διεθνείς εταιρείες και διεθνείς τράπεζες που ήδη λειτουργούν στην Κύπρο, γεγονός που βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα του εθνικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Το 2020, ο αριθμός των εγγεγραμμένων και λειτουργούντων εταιρειών αυξήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά παρά την επίδραση του Covid-19. Οι πολύ μικρές εταιρείες εξακολουθούν να έχουν την πλειονότητα, αντιπροσωπεύοντας το 94,8% όλων των εταιρειών έως το 2020. Ανεξάρτητα από την οικονομική υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης και τους επιεικούς κανονισμούς τόσο προς τα νομικά όσο και τα φυσικά πρόσωπα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων εταιρειών μειώθηκε κατά 11,7 % από τον Νοέμβριο του 2021.

Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό παραμένει ανεπηρέαστο από το συνολικό οικονομικό περιβάλλον, καθώς ο αριθμός των ξένων εταιρειών αυξάνεται κατά μέσο όρο 4% κάθε χρόνο.

Καθώς οι προσπάθειες εμβολιασμού επεκτείνονται, τα μέτρα προστασίας και οι νέοι κανονισμοί προσπαθούν να περιορίσουν τον ιό και νέες μεταλλάξεις του Covid-19 εισέρχονται στην επιφάνεια, το συνολικό επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κύπρο παραμένει αμφίβολο.

Σε αυτή την έκθεση θα βρείτε:

- Επισκόπηση και Ανάλυση των εταιρειών με έδρα την Κύπρο

- Πώς επηρέασε η πανδημία το επιχειρηματικό περιβάλλον

- Κύρια στατιστικά στοιχεία του επιχειρηματικού τοπίου

Εάν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση, κατεβάστε την δωρεάν εδώ ή επικοινωνήστε με την Infocredit Group στο +357 22398000 ή στο email: info@infocreditgroup.com.

 

Infocredit Group

Η Infocredit Group αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων με εμπειρία πέραν των 45 χρόνων. H Infocredit Group προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ανάκτησης Οφειλών, Τηλεφωνικού Κέντρου και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μέσα από το αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων της, όπως LexisNexis Risk Solutions (RELX Group), VinciWorks, ICSA, MACM, eID και Finclude, η Infocredit Group στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων που μπορούν να τις βοηθήσουν στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων.

Δειτε Επισης

Η payabl. συμπληρώνει 12 χρόνια στρατηγικής συνεργασίας με τη Mastercard
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών