Grizzly Entertainment: Η Κυπριακή εταιρεία που «πετάει» για τις ΗΠΑ

Κέρδισαν την 1η θέση για το καλύτερο business promo video, και «ανοίγουν» φτερά για τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται για την Grizzly Entertainment, της κυπριακής καταγωγής εταιρείας που ασχολείται με το θέαμα και την ψυχαγωγία με εξειδίκευση σε επιδείξεις drone, αγώνες drone και esports, έχει έδρα τη Λεμεσό.

O CEO της εταιρείας Θέμης Βιολάρης, εξηγεί στο InBusinessNews την σημασία ενός promo business video, και πως η φιλοσοφία της Grizzly Entertainment ήταν αυτή που οδήγησε στην βράβευση και την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 2ο Διεθνή διαγωνισμό 2nd Drone Show στην κατηγορία «Best drone show business promo video».

Η εταιρεία έχει στα πλάνα της να προσθέσει Drone Training Academy, τμήμα Grizzly Games για esports και αρκετά άλλα, όπως αναφέρει ο κ. Βιολάρης, με αποκορύφωμα την Grizzly Arena. Μιλάει επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που ασχολούνται με λογισμικό και νέες τεχνολογίες αλλά και τα σχέδια για Ελλάδα, Αίγυπτο αλλά κυρίως για τις ΗΠΑ.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τον τομέα που δραστηριοποιείστε.

Η Grizzly Entertainment είναι μια εταιρεία η οποία - όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από το όνομα - επιδιώκει να προσφέρει ψυχαγωγία στον κόσμο. Αυτή την στιγμή  ενεργή είναι η Grizzly Drones, η οποία ασχολείται με drones light show, ωστόσο υπάρχουν σχέδια και πλάνα τα οποία θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και για άλλα τμήματα.

Στο τμήμα της Grizzly Drones για παράδειγμα, η οποία αυτή την στιγμή πραγματοποιεί drones light shows θα προστεθεί Drone Training Academy, στην οποία θα εκδίδονται και certification, drone racing team η οποία θα λαμβάνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την χώρα μας αλλά και Industrial Drones – Search & Rescue, Lifeguard Support, Agrodrones, Firefighting, etc.

Από εκεί και πέρα θα δημιουργηθεί τμήμα Grizzly Games, στο οποίο θα δοθεί βάρος στα esports, Grizzly Animation με animators αλλά και Grizzly Bar, στο οποίο θα γίνεται customization παπουτσιών, φανελών και θα μπορούν τα παιδιά να συμμετάσχουν και σε αγώνες αλλά και πρωταθλήματα esports.

Όλο αυτό το πλάνο θα το αγκαλιάσει η Grizzly Arena, στην οποία θα βρίσκονται όλα τα τμήματα και θα πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές ενέργειες.​

Τι σημαίνει για την εταιρεία σας αλλά και για την Κύπρο, η 1η θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό που αφορά τα Drone light show;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για απλά μια ακόμη πρωτιά σε κάποιον άσχετο διεθνή διαγωνισμό, αλλά πρόκειται για την 1η θέση σε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με drones light shows. Συγκεκριμένα υπήρχαν 214 συμμετοχές από 104 χώρες. Το να βραβευτεί η Grizzly Entertainment είναι μεγάλη τιμή για εμάς ως εταιρεία αλλά και ως χώρα, καθώς καταφέραμε να βάλουμε την Κύπρο στον διεθνή χάρτη των drone light shows.

Μπορεί να ακούγεται απλό για κάποιους, ωστόσο όσοι βρίσκονται εντός ή κοντά στον χώρο, μπορούν να αντιληφθούν την σημαντικότητα μιας τέτοιας διάκρισης.

Πώς προέκυψε η ιδέα πίσω από το βίντεο της συμμετοχής σας;

Ως εταιρεία γνωρίζουμε την σημαντικότητα ενός promo business video, μέσα από το οποίο επιδιώκαμε, εκτός από ένα εντυπωσιακό βίντεο, να δείξουμε και σε όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το drone light shows, ποια διαδικασία ακολουθείται. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που κερδίσαμε το βραβείο, καθώς η κριτική επιτροπή ψήφισε το δικό μας βίντεο ως αυτό που παρουσιάζει καλύτερα απ’ όλα τα υπόλοιπα την προετοιμασία και ακολούθως την διεξαγωγή ενός show.

Ποιες οι προκλήσεις σήμερα στο δικό σας τομέα;

Όταν μια εταιρεία ασχολείται με software και τεχνολογίες όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στην Grizzly Drones, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να μείνει πίσω ούτε δευτερόλεπτο από το τι συμβαίνει στον κόσμο των drones. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υπάλληλοί καθώς και η ομάδα χειρισμού των Drones πρέπει να είναι γνώστες του αντικειμένου τους και να επιμορφώνονται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η διεύθυνση, καθώς παρακινούμε τα άτομα της ομάδας μας να παρακολουθούν σεμινάρια, webinar και οτιδήποτε άλλο θεωρούν χρήσιμο ότι θα βοηθήσει τους ίδιους αλλά και την εταιρεία ενώ συχνά-πυκνά δίνουμε το παρών μας και σε EXPO στο εξωτερικό. Δίνουμε αρκετό βάρος στην προσωπική ανάπτυξη αλλά και στην σωστή εκπαίδευση, καθώς στόχος είναι τα άτομα και η εταιρεία να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται συνεχώς.

Ένας από τους στόχους που έχω σαν άτομο, είναι να δώσω την ευκαιρία γενικότερα σε νεαρά παιδιά και πιο συγκεκριμένα στην νέα γενιά να αναπτυχθούν μέσα από την εταιρεία. Τέσσερα από τα παιδιά που εργάζονται για παράδειγμα στην Grizzly Entertainment είναι από 20 μέχρι 23 χρονών και έχουν μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Δίνουμε λοιπόν ιδιαίτερο βάρος και σε αυτό το κομμάτι, καθώς πιστεύουμε στις δυνατότητες τους και στην διαφορά που μπορούν να κάνουν στον τομέα στον οποίο εργάζονται, φτάνει να τους δοθούν και τα κατάλληλα «εργαλεία» για να το πράξουν.

Πόσο έντονος είναι ο ανταγωνισμός στην Κύπρο και πώς μπορεί να διαφοροποιηθεί κάποιος; 

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην Κύπρο, καθώς είμαστε η μόνη Εταιρεία που πραγματοποιεί αυτού του είδους τα shows. Ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε άλλες χώρες και εκεί είναι που θα επενδύσουμε αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος που πήραμε την απόφαση να «ξενιτευτούμε». Παίρνοντας πάσα και την προηγούμενη ερώτηση περί προκλήσεων, να πούμε ότι αν κάποιος επιθυμεί να ξεκινήσει παρόμοια εταιρεία, ίσως είναι καλό να το πράξει σε κάποια άλλη χώρα πέραν της Κύπρου. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Πολιτική Αεροπορία της Κύπρου δεν έχει εναρμονιστεί πλήρως ακόμη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί drones light show εντός Κύπρου. Στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και έτσι είμαστε σε επαφές με την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία, η οποία μπορεί να εκδώσει τις σχετικές άδεις.

Πείτε μας λίγο για τα σχέδια σας για εταιρεία ψυχαγωγίας σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Πέρα από την Κύπρο που είναι τώρα η βάση μας, η εταιρεία έχει βάση και στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για μεταφορά μεγάλου μέρους του εξοπλισμού στις ΗΠΑ και πιθανό και στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε την ίδια στιγμή σε συζητήσεις με υποψήφιους πελάτες από Αίγυπτο και Ελλάδα αυτό το διάστημα, καθώς ιδιαίτερα η Αίγυπτος, αποτελεί μια αγορά η οποία μας ενδιαφέρει.

Ένας άλλος τεράστιος χώρος στην ψυχαγωγία είναι οι ΗΠΑ. Υπάρχουν σχέδια και για την Αμερική;

Ισχύει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ό,τι καλύτερο υπάρχει γύρω από το κομμάτι ψυχαγωγία και γι’ αυτό κάναμε άλλωστε και την επιλογή να μεταφερθούμε εκεί. Η Κύπρος σαν αγορά δεν είναι τόσο μεγάλη για να επεκταθούμε όσο θα θέλαμε, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες πραγματικά δεν έχουν ταβάνι και όρια σε όσα θέλει κανείς να πραγματοποιήσει. Έχουμε μεγάλη ανυπομονησία γι’ αυτό που πάει να ξεκινήσει στην Αμερική, καθώς πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα από μόνο του, μια Κυπριακή εταιρεία να εισέρχεται στον χώρο ψυχαγωγίας της Αμερικής και μεγάλα φεστιβάλ και πελάτες να ενδιαφέρονται για συνεργασίες μαζί μας.

Ποιες νέες υπηρεσίες να αναμένουν οι πελάτες σας;

Όπως είπα και νωρίτερα, στα σχέδια μας βρίσκεται η δημιουργία ομάδας e-sports και drone racing team. Για την ώρα το βάρος πέφτει στα show που θα γίνουν στις ΗΠΑ σε μερικούς μήνες.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας;

Η τεχνολογία όπως και οτιδήποτε άλλο με μεγάλη «δύναμη», αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να κάνει «θαύματα». Έτσι και στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Τα drones light shows έρχονται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κεφάλαιο ψυχαγωγία, καθώς πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό ως αποτέλεσμα. Ήδη είδαμε να κάνουν την εμφάνιση τους στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Είναι κάτι το οποίο όσο και να το βλέπεις, όσα καινούρια σχέδια κι’ αν γίνουν, δεν σταματά να σε εντυπωσιάζει. Χαιρόμαστε λοιπόν που είμαστε μέρος ενός κάτι τόσο μεγάλου, όπως είναι η ανάπτυξη στον τομέα της ψυχαγωγίας μέσα από τα drones light shows. 

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα υπάρξει συμμετοχή σε άλλους διαγωνισμούς εντός του 2022;

Για την ώρα στόχος του 2022 είναι να διασκεδάσουμε την χρονιά με πάρα πολλά shows σε ολόκληρο τον κόσμο και περισσότερο στις ΗΠΑ. Όλοι στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι, το ίδιο και εγώ. Sky is the limit συνηθίζω να λέω στα παιδιά της Grizzly Entertainment και το εννοούμε. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Let’s have some fun…

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά