Φαρμακοποιός: Καλός επιστήμονας και καλός επιχειρηματίας

Στη σύγχρονη εποχή ο φαρμακοποιός καλείται να συνδυάζει την εμπορική, επιστημονική αλλά και κοινωνική αποστολή του. Η οικονομική ανάπτυξη, αλλά και οι απαιτήσεις μιας επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης, για να σταθεί στην αγορά, έχουν κάνει την αρμοδιότητα του φαρμακοποιού πολύπλοκη. Ως εκ τούτου, πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης, ο φαρμακοποιός θα πρέπει είναι και επιχειρηματίας… ιδιότητα που απαιτεί νέα χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο σωστός επιχειρηματίας χρειάζεται πιο πολύ ευελιξία και δραστηριότητα, σε αντίθεση με παλαιότερα που ήθελε περισσότερη εξουσία και άκαμπτη θέση.

Παρ’ όλο που το χάρισμα, η διάθεση και το αίσθημα ευθύνης παραμένουν σημαντικές ιδιότητες του επιχειρηματία, εν τούτοις απαιτούνται πλέον και άλλες ιδιότητες:

  • Ικανότητα να επικοινωνεί και να ακούει,
  • Μετριοφροσύνη,
  • Ικανότητα να προβλέπει και να επεξεργάζεται καταστάσεις και δεδομένα και
  • Τόλμη για να εφαρμόζει καινοτομίες

Παράμετροι που απόλυτα προσδιορίζουν πλέον το σύγχρονο επιχειρηματία-φαρμακοποιό.

Ένας σωστός επιχειρηματίας είναι αυτός που δίνει την κατεύθυνση και το tempo, και αυτό προϋποθέτει μια γερή δόση αισιοδοξίας, πολύ θάρρος και αρκετή αυταπάρνηση.

Ο επιχειρηματίας σήμερα είναι πάνω από όλα «ο καθοδηγητής των ανθρώπων», όπου η πιο ευαίσθητη αρμοδιότητά του είναι να κάνει τους ανθρώπους της ομάδας του, που καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα και ικανότητες, να συνεργάζονται.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ικανότητα επικοινωνίας είναι πολύ σημαντική σε αυτόν τον τομέα, για να θέσεις στόχους, προσδοκίες και να κάνεις εποικοδομητική κριτική - σε αμφίδρομη βάση - αλλά ακόμη και για να δείξεις τον ενθουσιασμό και το πάθος σου.

Η επίτευξη αυτής της ευαίσθητης αλχημείας είναι η κύρια αποστολή ενός επιχειρηματία, με στόχο να κτίσει ένα περιβάλλον, στο οποίο οι άνθρωποί του να μπορούν να εξασκήσουν τις αρμοδιότητές τους όχι μόνο εποικοδομητικά, αλλά με αγάπη και περηφάνια για τη δουλειά που κάνουν και το αφεντικό που έχουν.

Πίσω από έναν επιχειρηματία υπάρχει συχνά μια έντονη προσωπικότητα. Χρειάζεται χαρακτήρας, χάρισμα, μεγάλη διάθεση και ικανότητα να πείθει. Η μικρή σχετικά δομή του φαρμακείου στηρίζεται σε μια διοίκηση επικεντρωμένη στην προσωπικότητα του φαρμακοποιού, που γίνεται μάλλον ενστικτωδώς παρά επαγγελματικά. Έτσι, ο τρόπος διοίκησης είναι διαφορετικός και ετερογενής και ποικίλλει όσο και οι φαρμακοποιοί που υπάρχουν. Ορισμένοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το χάρισμα δεν αρκεί και αισθάνονται την έλλειψη εκπαίδευσης, κατευθύνσεων και οδηγιών πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Ο φαρμακοποιός του αύριο υπόσχεται να προσφέρει πολλές υπηρεσίες, αλλά πάντα με βάση το φάρμακο και την φροντίδα του ασθενή ενώ το φαρμακείο θα ασχοληθεί με νέες δομές, νέες υπηρεσίες και σίγουρα νέες απαιτήσεις, συνδυάζοντας παράλληλα και την ψηφιακή μετάβαση. Για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί για  την εύρεση της σωστής αναλογίας των συστατικών που θα αποτελέσουν τη φόρμουλα για το προφίλ του φαρμακοποιού του αύριο, θα μιλήσει ενώπιον του 4ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών, η Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού PHARMACY management ΚΑΙ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών διοργανώνει η ΙΜΗ διαδικτυακά στις 26 Ιανουαρίου 2022 και στοχεύει στην ανάλυση του ρόλου του σύγχρονου φαρμακοποιού, ο οποίος λόγω της πανδημίας έχει μεταβληθεί σε μεγάλη βαθμό. Από την παραδοσιακή του ιδιότητα ως λειτουργός υγείας, ο σύγχρονος Φαρμακοποιός καλείται σήμερα να προσφέρει ευρείας κλίμακας υπηρεσίες τόσο ως επιστήμονας, όσο και ως επιχειρηματίας. Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, σκοπεύει επίσης να αναλύσει το πώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αλλά και πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ

Ακροατήριο

Φαρμακοποιοί, Στελέχη Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και άλλων Κυβερνητικών Τμημάτων, Διευθυντικά Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες και Εταιρείες Εισαγωγής & Διανομής Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων & Υπηρεσιών, στελέχη από Ιδιωτικές Κλινικές και Νοσοκομεία, Γιατροί, Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ακαδημαϊκοί.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας, πατώντας εδώ

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Όμιλος C.A.Papaellinas, ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό ΙΝ Βusiness, REPORTER, PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά