Οι δηλώσεις των βραβευθέντων στα Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας 2021

Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν την έρευνα και την καινοτομία σε μία τελετή-θεσμό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκλεκτών προσκεκλημένων από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή σκηνή της χώρας.  

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, βραβεύθηκαν πέντε εταιρείες και οργανισμοί και τέσσερις ερευνητές-επιστήμονες που καινοτόμησαν με τις ιδέες τους και ξεχώρισαν για το επιστημονικό τους έργο. Τιμητικό βραβείο έλαβε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Μιλώντας στο InBusiness TV, oι βραβευθέντες εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την επιβράβευση της δουλειάς και των κόπων τους, με πολλούς εξ αυτών να επισημαίνουν ότι το βραβείο αποτελεί κίνητρο για περισσότερες καινοτομίες και έρευνα στο μέλλον.

  • Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ 2021

Πρωτογενής Τομέας: Planty Aeroponics Mediterranean Ltd για την παραγωγή premium φυλλωδών λαχανικών-babyleaves και microgreens, τα οποία παράγονται με την μέθοδο υδροπονίας χωρίς υπόστρωμα.

Τομέας Μεταποίησης: AmaDema για την ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας NanoWeld, η οποία τροποποιεί εμπορικά τεχνικά υφάσματα με βάση τις ίνες άνθρακα, τα οποία μέσα από μία εξειδικευμένη διεργασία εφαρμογής νανοτεχνολογίας, χρησιμοποιούνται σε σύνθετες κατασκευές παρουσιάζοντας εντυπωσιακές ιδιότητες από πλευράς αντοχής και εξοικονόμησης βάρους.

Τομέας Υπηρεσιών: Odyssey Consultants για το καινοτόμο προϊόν ClearSkies Active Defense. 

Τομέας Υπηρεσιών: NIPD Genetics Public Company Ltd για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας.

Κοινωνική Καινοτομία: Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, για το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

Τιμητικό Βραβείο για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας έλαβε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

*Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ 2021

Διακεκριμένος Ερευνητής 2021: Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

Νέος Ερευνητής 2021/Θεματική Ενότητα: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική: Δρ. Ανδρέας Θεοδοσίου, ιδρυτής της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης LUMOSCRIBE με έδρα την Πάφο και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Νέα Ερευνήτρια 2021/Θεματική Ενότητα: Επιστήμες Ζωής: Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, συνιδρύτρια τριών πιστοποιημένων καινοτόμων βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων, Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd και RSL Revolutionary Labs Ltd, ερευνητική συνεργάτιδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια Ερευνητικής Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Νέος Ερευνητής 2021/Θεματική Ενότητα: Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Δρ. Κυριάκος Αντωνίου, ειδικός επιστήμονας για Διδασκαλία και επιστημονικός συνεργάτης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

*Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Διοργανωτές της τελετής απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ήταν η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων και το Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας. 

Υποστηρικτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Συντονιστής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας