Μαριάννα Δημητριάδη: Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής

Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στην Δόκτορα Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη.

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη είναι συνιδρύτρια τριών πιστοποιημένων καινοτόμων βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων, Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd και RSL Revolutionary Labs Ltd, ερευνητική συνεργάτιδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Κλινική Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ερευνητικής Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σπούδασε Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία και Μικροβιολογία στην Αγγλία και απέκτησε τον διδακτορικό της τίτλο στην Καρδιοαγγειακή έρευνα από το King’s College του Λονδίνου, όπου η έρευνά της βραβεύτηκε ως η πιο πρωτοποριακή από το British Heart Foundation.

Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη ογκολογική έρευνα και την άμεση μετάφρασή της σε καινοτόμες λύσεις για την θεραπεία, πρόληψη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Η Δρ. Προκόπη καινοτομεί και στον τομέα των βιοϋλικών με την δημιουργία μιας νέας γενιάς τρισδιάστατου ιατρικού κολλαγόνου για την βιοεκτύπωση τεχνιτών οργάνων και την ανάπτυξη μιας νέας κλάσης δερμοκαλλυντικών για την αναγέννηση και ανακούφιση του δέρματος ογκολογικών ασθενών μετά από αντικαρκινικές θεραπείες.

Μέχρι σήμερα, η Δρ. Προκόπη έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και υποτροφίες, όπως το Peter Baker Award για την πιο καινοτόμα βιοτεχνολογική ιδέα στον τομέα των θεραπευτικών βλαστοκυττάρων και το βραβείο Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς στον τομέα της Καινοτομίας Τράπεζα Κύπρου.

Το 2021 τιμήθηκε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας για την ανάπτυξη της καινοτόμου θεραπευτικής νανοπλατφόρμας EVmiR κατά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.

Παράλληλα, έχει εξασφαλίσει ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ από φορείς της Κύπρου και του εξωτερικού, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνάς της έχουν κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνίες και προϊόντα που διατίθενται στη διεθνή αγορά.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands