«Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο

Το Βραβείο «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021», στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

Ο Δρ. Στυλιανόπουλος είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με διδακτορικό στην Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα των ΗΠΑ. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Κύπρου εργάστηκε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Η ερευνητική του δραστηριότητα έγκειται στην εφαρμογή αρχών της μηχανικής και βιολογίας για την βελτίωση της  αποτελεσματικότητας θεραπειών του καρκίνου με αποτελέσματα των μελετών του να έχουν μεταφερθεί σε κλινικές μελέτες στις ΗΠΑ.

Έχει συγγράψει πέραν των 110 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και έχει λάβει ανταγωνιστικές χορηγίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευτεί από τον τομέα Εμβιομηχανικής του Αμερικάνικου Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών και τον Σύλλογο Βιοϊατρικής Μηχανικής της Αμερικής. 

Πρόσφατα, ο Δρ. Στυλιανόπουλος έλαβε Ευρωπαϊκή Χορηγία Ερευνητικής Αριστείας «ERC Consolidator Grant» ύψους €2 εκατ. για την καινοτόμα πρόταση με τίτλο «Mechanical Biomarkers for Prediction of Cancer Immunotherapy».

Το ερευνητικό αυτό έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη βιοδεικτών για την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας των  στρατηγικών ανοσοθεραπείας για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων. Ο ίδιος ερευνητής είχε εξασφαλίσει το 2013 και μια άλλη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, επίσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, για την πρόταση με τίτλο «ReEngineeringCancer», που στόχευε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων σχετικά με την καταπολέμηση συμπαγών καρκινικών όγκων.

Η επιλογή του αναπληρωτή καθηγητή κ. Στυλιανόπουλου για νέα χρηματοδότηση από το ΕRC επιβεβαιώνει την εξαιρετική διεθνή αναγνώριση που τυγχάνει ο ίδιος για τις εντυπωσιακές ερευνητικές επιδόσεις του.

Δειτε Επισης

Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας