NIPD Genetics: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics Public Company Ltd για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας:

  • Τον έλεγχο φορέων Adventia,
  • την εξέταση υπογονιμότητας Rodinia και
  • τον προεμφυτευτικό έλεγχο Amfira.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος φορέων Adventia μπορεί να ελέγξει εάν ένα άτομο ή ζευγάρι είναι φορείς κλινικά σημαντικών γενετικών παθήσεων. Με την εξέταση αυτή, μπορούν να γνωρίζουν το ρίσκο μετάδοσης της γενετικής αυτής πάθησης στους απογόνους τους και να τους δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις αναπαραγωγικές τους επιλογές, ώστε να αποκτήσουν υγιή παιδιά.

Η εξέταση υπογονιμότητας Rodinia μπορεί να εντοπίσει τα γενετικά αίτια που σχετίζονται με δυσκολίες στην αναπαραγωγή και να καθοδηγήσει τους γιατρούς προς την κατάλληλη θεραπεία για την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Η εξέταση προεμφυτευτικού ελέγχου Amfira χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ελέγχοντας τα έμβρυα για την ύπαρξη γενετικών παθήσεων, δίδοντας τη δυνατότητα επιλογής μόνο υγιών εμβρύων και οδηγώντας σε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς εγκυμοσύνης και μικρότερο ρίσκο αποβολής.

Όλες οι νέες κλινικές υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί βασισμένες στην πνευματικά κατοχυρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα Στοχευμένης Δέσμευσης και Εμπλουτισμού της NIPD Genetics.

Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αναπαραγωγικής υγείας της NIPD Genetics απευθύνεται σε κάθε πτυχή της αναπαραγωγικής διαδρομής ενός ζευγαριού και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες ιατρικών εξετάσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η NIPD Genetics παρέχει ένα εκτενές φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης μέσω των προγεννητικών, νεογνικών, μεταβολικών, καρδιαγγειακών, νευρολογικών και ογκολογικών γενετικών εξετάσεων που προσφέρει σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της NIPD Genetics είναι διαπιστευμένα με CAP και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO.

  • Το βραβείο παρέλαβε ο CEO της NIPD Genetics, Φίλιππος Πατσαλής.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά