Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Planty Aeroponics Mediterranean: Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Πρωτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στην Planty Aeroponics Mediterranean Ltd για την παραγωγή premium φυλλώδη λαχανικών-babyleaves και microgreens, τα οποία παράγονται με την μέθοδο υδροπονίας χωρίς υπόστρωμα.

Τα προϊόντα της Planty Aeroponics Mediterranean Ltd παράγονται σε μια πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα 100.000 τετραγωνικών μέτρων στον Ψεματισμένο.

Οι τεχνικές παραγωγής που χρησιμοποιούνται είναι η υδροπονία χωρίς υπόστρωμα με ανακυκλώσιμο το νερό διάθεσης, καθώς και το εξελιγμένο ριζωτήριο για την παραγωγή των microgreens και baby leaves, όπου το πότισμα γίνεται με ρομποτικό σύστημα.

Ξεκινώντας από την σπορά και φθάνοντας ως την τελική ωρίμανση των προϊόντων, η όλη παραγωγική διαδικασία γίνεται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον που επιτρέπει ελάχιστους ψεκασμούς και τεράστια εξοικονόμηση σε νερό, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής.

Παράλληλα, η χρήση καινοτόμων εγκαταστάσεων και μηχανημάτων επιτρέπει στα προϊόντα να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους αναλλοίωτη, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων.

Εν μέσω της πανδημίας, η εταιρεία με ευέλικτες κινήσεις προσαρμόστηκε και καινοτομώντας εισήλθε στη λιανική αγορά, προσφέροντας στον καταναλωτή προϊόντα, που σε άλλες περιπτώσεις τα βρίσκει μόνο σε υψηλής ποιότητας κουζίνες εστιατορίων.

Η Planty Aeroponics Mediterranean Ltd τόλμησε και πέτυχε φτιάχνοντας τέσσερις διαφορετικές μίξεις προϊόντων, από όλη την σειρά παραγωγής των babyleaves και των microgreens, με τις ονομασίες Superfoods, Spicy, Aromatic και Mix Selective, σε ειδικές craft συσκευασίες που συνδυάζουν χαρτί και antifog nylon.

H Planty Aeroponics Mediterranean Ltd παράγει συνολικά 35 διαφορετικά είδη premium φυλλώδη λαχανικών, υψηλής ποιότητας εφάμιλλα του εξωτερικού και χρησιμοποιεί την Κύπρο ως βάση για εξαγωγές σε αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το βραβείο παρέλαβε ο Λοΐζος Τόφας, Διευθυντής της Planty Aeroponics Mediterranean.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ