Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο: Τέσσερα χρόνια φροντίδας και αφοσίωσης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου δημοσιογραφική διάσκεψη στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, με αφορμή τα 4 χρόνια λειτουργίας του.

 

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, ένα από τα πλέον σύγχρονα θεραπευτικά νοσηλευτήρια της Κύπρου, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2017, και αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Δρος Νίκου Ζαμπόγλου, που μετά από 50 χρόνια προσφοράς στη Γερμανία, επέστρεψε στην Κύπρο με στόχο την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών του υψηλότερου επιπέδου στον Κύπριο ασθενή.

 

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, η εξέλιξη του Κέντρου τόσο σε επίπεδο ιατρικής και τεχνολογίας, αλλά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, είναι συνεχής και εντυπωσιακή.

 

Μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια, περισσότεροι από 24,000 άνθρωποι έτυχαν φροντίδας από τις υπηρεσίες του νοσηλευτηρίου, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί 25 συνολικά τμήματα, και θα λειτουργήσουν πέντε ακόμη στο άμεσο μέλλον.

 

Σημαντική ήταν και συνεχίζει να είναι η συμβολή του ΓΟΚ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021, 2,037 ασθενείς έλαβαν την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη, που διαφορετικά δεν θα ελάμβαναν αφού θα έπρεπε να μεταβούν στο εξωτερικό.

 

Το προσωπικό, που ξεκίνησε το 2017 με 48 επαγγελματίες και έφτασε σήμερα να αποτελείται από 278, χαρακτηρίζεται από προσήλωση στην εξειδίκευση, τη γνώση, τη φροντίδα και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, την παροχή σφαιρικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, με στόχο πάντοτε την αριστεία.

Τα ΓΟΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του με τα τμήματα Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας, Πυρηνικής Ιατρικής, Παθολογικής Ογκολογίας, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ειδικής Παθολογίας και Κλινικού Εργαστηρίου. Σήμερα τα ιατρικά – κλινικά τμήματα πέρα από τα πιο πάνω είναι αυτά της Ειδικής Παθολογίας, Επεμβατικής Καρδιολογίας, Γαστρεντερολογίας, Πνευμονολογίας, Γυναικολογίας, Νευρολογίας Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Αιματολογίας, Ρευματολογίας, Συνδυαστικής Ιατρικής, Κλινικής Ψυχολογίας και Εντατικολογίας. Διενεργούνται ακόμη πρωτοποριακές ιατρικές εξετάσεις, αρκετές από τις οποίες κατ’ αποκλειστικότητα.

 

 

 

Στο μέλλον αναμένεται να λειτουργήσουν Χειρουργεία, Νεφρολογικό Τμήμα, Ιστοπαθολογία, Λοιμωξιολογία, Ουρολογία, Πρώτες Βοήθειες, Μεταμόσχευση Μυελού, Stroke Unit (εγκεφαλικά).

Ως μέλος της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, το ΓΟΚ έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα 507 φοιτητές και ως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα συμμετέχει σε επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα της Κύπρου και ΕΕ και σε διεθνείς κλινικές μελέτες. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με το ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμια Ελλάδας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ελβετίας, Αυστραλίας, Ισπανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισραήλ και Φινλανδίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών αποτυπώνονται σε 105 δημοσιεύσεις των συνεργατών του σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα, το Κέντρο φροντίζει να συνυπάρχει και να συμμετέχει στην κοινωνία μέσα από υπεύθυνες δραστηριότητες και ενέργειες. Δημιούργησε το τμήμα Εκπροσώπησης δικαιωμάτων ασθενών και την ομάδα Εθελοντισμού. Συμμετέχει στα κοινά, στηρίζοντας μεταξύ άλλων, τη Europa Donna Κύπρου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων και το κίνημα Movember. Βρίσκεται ακόμη δίπλα στη χορωδία Άρη Λεμεσού, ως μέγας χορηγός, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της Συμφωνιέτας Άρης.

 

Επιπλέον με σεβασμό στο περιβάλλον, στα τέσσερα αυτά χρόνια λειτουργίας του, φυτεύτηκαν 1,000 δέντρα και 5,000 φυτά, δημιουργήθηκε τριτοβάθμια μονάδα επεξεργασίας ύδατος και δημιουργείται το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα καλύπτει το 80% της συνολικής του ενέργειας.

 

Όλες οι υπηρεσίες του ΓΟΚ έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ και είναι στη διάθεση όλων των ασφαλισμένων του.

 

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΟΚ Πέτρος Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε πως συμπορεύεται μαζί με το Κέντρο και το μοναδικό του όραμα, το οποίο εξελίσσεται σταθερά και μεθοδικά, βασιζόμενο στον επαγγελματισμό και την ποιότητα, ανταποκρινόμενο πάντοτε στις προκλήσεις του ιατρικού τομέα. Από πρώτο χέρι, παρακολουθώ πια, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, να αναπτύσσεται και να υλοποιεί σταθερά τους στόχους του, όπως και τη δίψα του για συνεχόμενη πρόοδο στον ιατρικό τομέα, επενδύοντας στη συνεχή του προσπάθεια να είναι καλύτερο: να διαθέτει τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό, την καλύτερη ιατρική εμπειρογνωμοσύνη, τη συνεχόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών του».

Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε τέλος πως θα βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που αποτελούν τη ψυχή του Κέντρου, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματα του οράματός τους.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής του ΓΟΚ Νίκος Ζαμπόγλου, αναφέρθηκε αρχικά για τα πρώτα δειλά βήματα του Κέντρου πριν 4 χρόνια καταγράφοντας την εξέλιξή του με εμπλουτισμό των τμημάτων και υπηρεσιών αλλά και τα άμεσα μελλοντικά του σχέδια. Ανέπτυξε τους τρεις πυλώνες υπηρεσιών του, που αφορούν στις ιατρικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμετοχή του στην έρευνα όπως αρμόζει σε ένα κέντρο αριστείας. Όπως είπε, «δημιουργούμε, βλέπουμε μπροστά και είμαστε σε θέση πάντοτε να βελτιωθούμε». Τόνισε ακόμη πως από σήμερα φτάνουν στις εγκαταστάσεις του δυο μηχανήματα, ο μαγνήτης και ο αξονικός της Siemens, τελευταίας τεχνολογίας, ένας συνδυασμός που υπάρχει μόνο σε 12 κέντρα σε όλο τον κόσμο». 

 

Επιδίωξη όλων στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, είναι κάθε άνθρωπος που το επισκέπτεται να αισθάνεται σιγουριά, οικειότητα και ασφάλεια για την επιλογή του, γνωρίζοντας πως έχει αφοσιωμένους συμμάχους. 

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες