Πέντε CEOs σκιαγραφούν τον τραπεζικό χάρτη του μέλλοντος

InBusinessNews  03/12/2021 10:50
Πέντε CEOs σκιαγραφούν τον τραπεζικό χάρτη του μέλλοντος

Πέντε CEOs σκιαγραφούν τον τραπεζικό χάρτη του μέλλοντος

InBusinessNews  03/12/2021 10:50

Η πανδημία ανάγκασε τις τράπεζες να κάνουν ένα τεχνολογικό άλμα και να πάνε τρία ή πέντε χρόνια μπροστά μέσα σε λίγους μόλις μήνες, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από τον τομέα του FinTech, αυξημένων απαιτήσεων από πελάτες και αυστηρού εποπτικού περιβάλλοντος. Η πανδημία ουσιαστικά επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του banking, σπρώχνοντας τις τράπεζες να επενδύσουν στην τεχνολογία.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιούν περισσότερη και καλύτερη τεχνολογία και δεδομένα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες με έναν υπερ-προσωποποιημένο και αυτόματο τρόπο. Την ίδια στιγμή, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κινδύνους γύρω από τα data και τις νέες προκλήσεις του χρηματοοικονομικού εγκλήματος.

 Μπορεί να εμφανίστηκαν ψηφιακές τράπεζες, ψηφιακά πορτοφόλια ακόμα και ψηφιακά «νομίσματα», αλλά οι τράπεζες δεν είναι απλά εμπορικά καταστήματα για να χάσουν το κύρος και τη δύναμή τους. Οι τράπεζες βασίζονται στην πίστη, ο πρώτος και ισχυρότερος πυλώνας της τραπεζικής. Ξεκινάει από τη σχέση εμπιστοσύνης. Η ύπαρξη της πίστης ενισχύει και ενισχύεται από τους άλλους δύο πυλώνες, που αποτελούν το απολύτως προνομιακό τους πεδίο, τις καταθέσεις και τα δάνεια.

Οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οι «μεσίτες εμπιστοσύνης και πληροφοριών» και να διατηρούν τα ψηφιακά προφίλ ταυτότητας και δεδομένων των πελατών τους, επιτρέποντάς τους την ίδια στιγμή να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων, είτε πρόκειται για εταιρείες fintech και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είτε για λιανεμπόρους.

Ωστόσο, η είσοδος εταιρειών BigTech στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αποτελεί μία από τις πιο ανησυχητικές εξελίξεις στον κλάδο, καθώς εταιρείες όπως Apple, Google και Amazon έχουν αυξήσει την παρουσία τους στο finance και ήδη προσφέρουν μία ποικιλία από χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, πρόσβαση σε πιστώσεις, ασφάλειες κτλ.

Άρα, πώς θα είναι τράπεζες του μέλλοντος; Ποιες σημαντικές αλλαγές έρχονται στον τραπεζικό τομέα και πώς αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών; Απαντήσεις θα κληθούν να δώσουν μέσα από τις παρουσιάσεις τους, ενώπιον του 9ου Banking Forum & FinTech Expo, 5 CEOs κυπριακών τραπεζών:

  • Πανίκος Νικολάου, CEO, Bank of Cyprus
  • Oliver Gatzke, CEO, Hellenic Bank
  • Dr. Kirill Zimarin, CEO, RCB Bank
  • Αριστείδης Βουράκης, CEO, Astrobank
  • Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, CEO, Alpha Bank Cyprus

Banking Forum & FinTech Expo

Η Logicom Solutions παρουσιάζει στις 8 Δεκεμβρίου 2021 στο Hilton Nicosia το 9ο Banking Forum & FinTech Expo που αποτελεί το κορυφαίο peer-to-peer event που συγκεντρώνει όλους επαγγελματίες του κλάδου. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών και καινοτομιών, ενώ θα αναλυθούν οι σημαντικές αλλαγές που έρχονται στον τραπεζικό τομέα, οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και πώς θα μοιάζουν οι τράπεζες του μέλλοντος. Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και τα στρατηγικά θέματα που απασχολούν επαγγελματίες των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Ecοmmbx, George Z. Georgiou & Associates LLC, IMR / Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, Infocredit Group, Ispiral, PwC Cyprus, Zebra Consultants Ltd | Red Hat IGC.

Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank, RCB Bank

Με τη στήριξη: Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, ACEMPI

Powered by: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας