Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στο Banking Forum ο de Guindos κατόπιν πρόσκλησης Ηροδότου

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συζήτηση με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνου Ηροδότου για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο του «9ου Banking Forum & FinTech Expo», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2021, καθώς για πρώτη φορά σε συνέδριο banking στην Κύπρο συμμετέχει υψηλόβαθμός αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ συμμετέχει στο συνέδριο ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνου Ηροδότου και η θετική του ανταπόκριση αποτελεί απότοκο της αγαστής συνεργασίας που ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου έχει αναπτύξει, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και με τις ευρωπαϊκές αρχές μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Κεντρικής Τράπεζας για όλα τα ζητήματα που τίθεντο προς συζήτηση σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε άλλα όργανα.

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Χρυσοχός: Διακυμάνσεις στα ακίνητα τα τελευταία δέκα χρόνια

Τρέχουν με φόρα τα ακίνητα, πού πετούν οι πωλήσεις

Νέα ανάπτυξη €15 εκατ. έρχεται στην Κοκκινοτριμιθιά
 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, De Guindos και Ηροδότου αναμένεται να αναπτύξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και εθνικό επίπεδο, ώστε οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας από την μια, και από την άλλη να είναι σε θέση να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά για μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα για μη εξάπλωση της πανδημίας. Παράλληλα, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, η ολοένα αυξανόμενη ψηφιοποίηση των τραπεζών, η άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων, η νομισματική πολιτική, καθώς και ο πληθωρισμός.

Ο Luis de Guindos, Ισπανός οικονομολόγος και πολιτικός, είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συνάμα, είναι μέλος του ισπανικού Ανώτερου Σώματος Εμπόρων και Οικονομολόγων του Κράτους και κατά τη διάρκεια των δύο κυβερνήσεων του Χοσέ Μαρία Αθνάρ (1996-2004) είχε αναλάβει διάφορα πόστα. Έχει εργαστεί σε εταιρείες που προσφέρουν οικονομικές υπηρεσίες, όπως την Lehman Brothers, στην οποία διατέλεσε μέλος του Συμβουλευτικού της Συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διοικητής στην Ισπανία και την Πορτογαλία μέχρι την πτώχευσή της το 2008. Ήταν επίσης διευθυντής του Instituto de Empresa από το 2010 και ανήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτροδότησης Endesa.

Banking Forum & FinTech Expo
Το 9ο Banking Forum & FinTech Expo που διοργανώνει η ΙΜΗ στις 8 Δεκεμβρίου 2021 στο Hilton Nicosia, αποτελεί το κορυφαίο peer-to-peer event που συγκεντρώνει όλους επαγγελματίες του κλάδου. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών και καινοτομιών, ενώ θα αναλυθούν οι σημαντικές αλλαγές που έρχονται στον τραπεζικό τομέα, οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και πώς θα μοιάζουν οι τράπεζες του μέλλοντος. Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και οι στρατηγικά θέματα που απασχολούν επαγγελματίες των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες
Οργανωτής:
 IMH
Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Ecοmmbx, George Z. Georgiou & Associates LLC, IMR / Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, Infocredit Group, Ispiral, PwC Cyprus, Zebra Consultants Ltd | Red Hat IGC.
Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank, RCB Bank
Με τη στήριξη: Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, ACEMPI
Powered by: Invest Cyprus
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό IN Business
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ