Η ρωσική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, στο επίκεντρο πολυθεματικού συνεδρίου της PwC Κύπρου

InBusinessNews  30/11/2021 16:09
Η ρωσική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, στο επίκεντρο πολυθεματικού συνεδρίου της PwC Κύπρου

Η ρωσική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, στο επίκεντρο πολυθεματικού συνεδρίου της PwC Κύπρου

InBusinessNews  30/11/2021 16:09

Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις ρωσικές  επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στη χώρα μας ήταν στο επίκεντρο πολυθεματικού συνεδρίου που διοργάνωσε η PwC Κύπρου στη Λεμεσό, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Το συνέδριο υπό τον τίτλο “Cyprus, Russia & beyond”, παρακολούθησαν με φυσική παρουσία περισσότερα από 100 στελέχη ρωσικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι επαγγελματίες της PwC Κύπρου ανέλυσαν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τις επιχειρήσεις, όπως οι αλλαγές σε θέματα φορολογίας, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η κυβερνοασφάλεια, το τρίπτυχο ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) και τα προγράμματα Ένταξης και Διαφορετικότητας. Παρουσιάστηκαν επίσης  οι τρόποι με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να στηρίξει τους πελάτες του μέσω των συμβουλευτικών του υπηρεσιών, ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα θέματα διαδοχής στην επιχείρησή τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδυτικές υπηρεσίες που παρέχει ο οργανισμός, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα αυτό.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου και Πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Ευγένιος Ευγενίου και ο Συνέταιρος, Υπεύθυνος Υπηρεσιών Διεθνών Ιδιωτών Πελατών στην PwC, κ. Νίκος Χειμαρίδης. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Χειμαρίδης ανέδειξε τη σημασία των επενδύσεων, της δραστηριοποίησης αλλά και της παρουσίας ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο για την οικονομία της χώρας. «Μετά από μια περίοδο σχετικής αβεβαιότητας, οι επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας έχουν εισέλθει σε μια νέα, δυναμική εποχή. Ως οργανισμός βρισκόμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και τις στηρίζουμε να προχωρήσουν με επιτυχία στο μέλλον συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας