Γ. Θεοχαρίδης: Ραγδαία η ανάπτυξη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

InBusinessNews  29/11/2021 10:46
Γ. Θεοχαρίδης: Ραγδαία η ανάπτυξη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Γ. Θεοχαρίδης: Ραγδαία η ανάπτυξη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

InBusinessNews  29/11/2021 10:46

Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Τα επενδυτικά ταμεία παρουσιάζουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία 5-6 χρόνια, με τα περιουσιακά στοιχεία του τομέα να έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

Αυτό δήλωσε στο InBusiness TV o πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Θεοχαρίδης, στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit. Ο κ. Θεοχαρίδης υπογράμμισε ότι πέραν από τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομία, τα επενδυτικά ταμεία έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, διαθέτουν την προοπτική να καταστούν εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης για νεοφυείς εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Γιώργος Θεοχαρίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα, η χρηματοδότηση των εν λόγω εταιρειών βασίζεται στον τραπεζικό τομέα, στον οποίο παρουσιάζονται δυσκολίες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα επενδυτικά ταμεία θα αποτελέσουν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησής τους.

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που είναι να εποπτεύει τα επενδυτικά ταμεία, ώστε να υπάρχει μία υγιής ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύει όλο το φάσμα των επενδυτών, θεσμικούς αλλά και μικροεπενδυτές.

Στόχος της Επιτροπής, συνέχισε, είναι να βοηθά στην τροποποίηση σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών σε εθνικό νόμο, προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξη του τομέα. Ο κ. Θεοχαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι «κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να υπάρχει αυτή η υγιής ανάπτυξη που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας