Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Point Nine: Στρατηγική συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό FIS

Η Point Nine, εταιρεία με έδρα τη Κύπρο που εξειδικεύεται στο regulatory reporting, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σύναψη μιας εξαιρετικής σημασίας συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό χρηματοοικονομικής τεχνολογίας FIS (Τζάκσονβιλ, Φλόριντα) για την παροχή υπηρεσιών υποβολής εκθέσεων συναλλαγών (trade and transaction reporting services) σε νομικά πρόσωπα διεθνώς. Ενδεικτικά του μεγέθους της FIS είναι τα εξής δεδομένα: ετησίως διακινεί μέσω συναλλαγών πελατών της άνω των $10τρισ., έχει διεκπεραιώσει 79 δισεκατομμύρια συναλλαγές και εξυπηρετεί πέραν των 20,000 πελατών διεθνώς.

 

Η Point Nine χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία αιχμής για να παρέχει ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις σε όλους τους πελάτες της, οι οποίες ικανοποιούν τις σχετικές ρυθμιστικές απαιτήσεις. Από τον Οκτώβριο του 2015, η Point Nine επεξεργάστηκε και ετοίμασε αναφορές για περισσότερες από εφτά δισεκατομμύρια συναλλαγές σε όλες τις κατηγορίες χρηματοοικονομικών μέσων με αποδεδειγμένο ποσοστό επιτυχίας 99,95% για Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πιο πάνω ήταν μεταξύ άλλων οι λόγοι ώστε η Point Nine να αποτελέσει την επιλογή της FIS για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η οποία δημιουργεί σημαντικές συνέργειες, τόσο οι υπηρεσίες όσο και η τεχνογνωσία της Point Nine είναι πλέον διαθέσιμα και στους πελάτες της FIS, διασφαλίζοντας ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η FIS μας έχει επιλέξει για να υλοποιήσουμε από κοινού κανονιστικές αναφορές συμμόρφωσης για συναλλαγές (Trade and Transaction Reporting)», δήλωσε ο Ανδρέας Ρούσσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Point Nine. «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν τη συνεργασία με μια εταιρεία του S&P 500 και του Fortune 500 και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή την επιχειρηματική σχέση για επίτευξη των κοινών μας στόχων».

 

«Τα δεδομένα, που είναι απαραίτητα για τις εταιρείες του τομέα ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη και ακριβή υποβολή αναφορών, διαχωρίζονται σε πολλαπλά συστήματα και μορφές δεδομένων. Αξιοποιώντας τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων για συναλλαγές της FIS σε συνάρτηση με τις δυνατότητες της Point Nine, με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάζουμε τη λύση FIS® Trade Reporting Manager with Point Nine. Στόχος αυτής της καινοτόμου λύσης είναι η διασφάλιση της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και η ακρίβεια στις υποβληθείσες αναφορές, με παράλληλη μείωση του κόστους και των σχετικών κινδύνων», προσθέτει ο κ. Ρούσσος.

 

Σχετικά με τη λύση FIS® Trade Reporting Manager with Point Nine:
Η FIS® Trade Reporting Manager with Point Nine αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στο cloud για βελτιωμένη απόδοση και αποτελεσματικότητα των συναλλαγματικών αναφορών. Συγκεκριμένα, συλλέγει ακατέργαστα δεδομένα από όλες τις κατηγορίες χρηματοοικονομικών μέσων από πολλαπλές πηγές, εκτελεί χαρτογράφηση δεδομένων, περιλαμβάνει πλούσια δεδομένα αγοράς και μεταφράζει, επικυρώνει και υποβάλλει αυτόματα αναφορές που πληρούν συγκεκριμένες ρυθμιστικές απαιτήσεις. Επιπλέον, η εξειδικευμένη υπηρεσία διαχείρισης εξαιρέσεων (exception management service) παρέχει τεχνογνωσία για την εις βάθος εξέταση και ταχεία επίλυση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου