Αλλάζει «το πάω τράπεζα» ψηφιακά και omnichannel

InBusinessNews  25/11/2021 10:59
Αλλάζει «το πάω τράπεζα» ψηφιακά και omnichannel

Αλλάζει «το πάω τράπεζα» ψηφιακά και omnichannel

InBusinessNews  25/11/2021 10:59

Ο Νικ Στορόνσκι αποφάσισε να ιδρύσει τη Revolut το 2015, έχοντας νωρίτερα διαπιστώσει πως καμιά τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορούσε να του δώσει «πραγματική» ισοτιμία μετατροπής συναλλάγματος. Ο Ρώσος επενδυτής της πλέον αναπτυσσόμενης ψηφιακής τράπεζας στον κόσμο πάτησε πάνω στις απέραντες δυνατότητες, που δίνει πλέον η τεχνολογία, ώστε να δημιουργήσει υπηρεσίες που να μειώνουν το χρόνο, τη γραφειοκρατική διαδικασία αλλά και το κόστος κάθε συναλλαγής.

Δεν ήταν ωστόσο ο μόνος ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις τεχνολογικές δυνατότητες αφού μέσα σε λίγα χρόνια ξεφύτρωσαν αντίστοιχες εταιρείες και εφαρμογές ανά τον κόσμο, οι οποίες, είτε ανταγωνίζονται ευθέως τις παραδοσιακές τράπεζες, είτε συνεργάζονται μαζί τους προκειμένου να προσφέρουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Ψηφιακές τράπεζες όπως η Ν26 και η Monzo ρίχνονται στη μάχη κατάκτησης μεριδίων, δηλαδή προσέλκυσης πελατών, προσφέροντας σχεδόν μηδενικές προμήθειες για συναλλαγές, ενώ υπάρχουν τράπεζες που επιτρέπουν συναλλαγές σε bitcoin, εισάγοντας έτσι την blockchain τεχνολογία στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Πλέον η νέα νόρμα είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω smartphones και οι ευκαιρίες που αναδύονται από την διαθεσιμότητα δεδομένων στις οικονομικές συναλλαγές και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Έτσι, ο τομέας Fintech δεν αφορά μόνον τις καθαρόαιμες επιχειρήσεις, όπως οι αμιγώς ψηφιακές τράπεζες. Ο ένας τομέας διεισδύει στον άλλο, και έτσι προκύπτουν συνεργασίες μεταξύ των εδραιωμένων τραπεζών και των εταιρειών που αναπτύσσουν την κατάλληλη τεχνολογία σε διάφορους τομείς, όπως φάνηκε από τις συμπράξεις μεταξύ Uber και Spotify, Apple και Mastercard, Amazon και American Express.

Την ίδια ώρα, η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για την έναρξη και επιτάχυνση ενός δομικού μετασχηματισμού στο τραπεζικό σύστημα, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά στοιχεία. Πρόκειται για επανασχεδιασμό των εσωτερικών δομών και της κουλτούρας με στόχο να ανταποκριθούν οι τράπεζες στις απαιτήσεις των καταναλωτών και τον ανταγωνισμό της επόμενης ημέρας.

Η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση μέσω ίντερνετ με τραπεζικό στέλεχος που θα γνωρίζει το όνομα και τις ανάγκες του πελάτη, αλλά και ο πελάτης να απευθύνεται προσωπικά στον εκπρόσωπο της τράπεζας για να συζητά λύσεις ή να λαμβάνει συμβουλές, όποτε τον χρειαστεί με βιντεοκλήση, chat ή τηλεφωνικά, αποτελεί το νέο μοντέλο τραπεζικής εξυπηρέτησης.

Bank to the Future

O ψηφιακός μετασχηματισμός στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και το νέο μοντέλο τραπεζικής που διαμορφώνεται με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο 9ο Banking Forum & FinTech Expo που παρουσιάζει η Logicom Solutions στις 8 Δεκεμβρίου 2021 στο Hilton Nicosia με τίτλο «Βank to the Future». Στη συζήτηση που θα συντονίζει ο Χρυσόστομος Κριδιώτης, Managing Director της Logicom Solutions, συμμετέχουν οι:

Χρήστος Εοτζουριάν, Head, Technology & Digital, Hellenic Bank Public Company Ltd

Σπύρος Λοΐζου, Chief Information Officer, Eurobank Cyprus

Γιώργος Τζιωρτζής, Chief Information Officer, Bank of Cyprus

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Ecοmmbx, George Z. Georgiou & Associates LLC, IMR / Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, Infocredit Group, Ispiral, PwC Cyprus, Zebra Consultants Ltd | Red Hat IGC.

Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank, RCB Bank

Με τη στήριξη: Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, ACEMPI

Powered by: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας