Αποτελεσματική η διασύνδεση του ΤΕΠΑΚ με την αγορά εργασίας

Πολύκαρπος Θωμά  25/11/2021 10:17
Αποτελεσματική η διασύνδεση του ΤΕΠΑΚ με την αγορά εργασίας

Αποτελεσματική η διασύνδεση του ΤΕΠΑΚ με την αγορά εργασίας

Πολύκαρπος Θωμά  25/11/2021 10:17

Οι προσπάθειες του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ για την ενεργή υποστήριξη των φοιτητών σχετικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς και για την ομαλότερη προώθησή τους στην αγορά εργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεμεσό.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τη μέχρι στιγμής συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ στο Έργο: Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα σύγκλισης των γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές στα διάφορα προγράμματα σπουδών και των απαιτήσεων των σύγχρονων εργοδοτών.

Στην παρουσίασή του, ο Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Γενικός Συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ, εξήρε την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας εκ μέρους των φοιτητών, σχετικής με το αντικείμενο σπουδών τους και τη δυνατότητα ένταξής τους στον φορέα που πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή στελεχών εταιρειών στις οποίες έχουν τοποθετηθεί φοιτητές, κατά την οποία αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο Έργο των Γραφείων Διασύνδεσης. Τη συζήτηση συντόνιζε ο Διαχειριστής του Έργου, Γιώργος Μάγος.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν η IMH. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business και Reporter. Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας» και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας