Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβράβευση της έρευνας και της καινοτομίας

InBusinessNews  24/11/2021 12:50
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβράβευση της έρευνας και της καινοτομίας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιβράβευση της έρευνας και της καινοτομίας

InBusinessNews  24/11/2021 12:50

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) διοργανώνουν και φέτος την τελετή απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021. Η τελετή απονομής θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.  

Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ διοργανώνεται για 15η χρονιά και αναδεικνύει κάθε χρόνο τις καλύτερες και πλέον καινοτόμες ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται από κυπριακές επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον  δημόσιο τομέα.

Κατά την τελετή απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ, θα τιμηθούν oi επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και  διακρίθηκαν με βάση τις καινοτομίες και ιδιαίτερες εφαρμοσμένες ιδέες τους. Ο θεσμός απευθύνεται προς επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν, απ’ όλο το φάσμα οικονομικής δραστηριότητας, και  συγκεκριμένα στον πρωτογενή τομέα, στον τομέα της μεταποίησης, στον τομέα υπηρεσιών και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από πέρυσι, ο θεσμός εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη βραβείο αυτό της  Κοινωνικής Καινοτομίας. Έπειτα από τη διαπίστωση των αναγκών της κοινωνίας και των τάσεων της αγοράς τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται να προστεθεί στα ήδη τέσσερα επιμέρους βραβεία, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Το ΙδΕΚ μέσω των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας, τα οποία διοργανώνονται για 14η χρονιά, επιδιώκει την ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα.

Κατά την τελετή των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας θα απονεμηθεί το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής» στον Τομέα των Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής, το οποίο στοχεύει στην επιβράβευση επιστημόνων με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που μέσα από την υψηλής ποιότητας και αντικτύπου ερευνητική τους δραστηριότητα, τιμούν την Κύπρο. Παράλληλα, θα απονεμηθεί και το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής» που στόχο έχει την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας και των επιτευγμάτων νέων επιστημόνων με σημαντικά, διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας. Επιπρόσθετα, το Βραβείο παρέχει στους νέους ερευνητές και τις νέες ερευνήτριες έμπρακτη υποστήριξη για τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους.

Κατά τα περασμένα έτη, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν δεκάδες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί και προσωπικότητες, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές, γεγονός, που αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαθέτει όχι μόνο το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη δίψα για διακρίσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό, τεχνολογικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 της ΟΕΒ και Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 του ΙδΕΚ πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τελικό πρόγραμμα της τελετής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Συνδιοργανωτές: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Υποστηρικτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΟΕΒ στο τηλέφωνο 22 643 000 ή στην ιστοσελίδα www.innovationaward.oeb.org.cy, το ΙδΕΚ στο τηλέφωνο 22205000 ή στην ιστοσελίδα www.research.org.cy και με την ΙΜΗ στο τηλέφωνο 22 505 555 / 22 505 532 ή στην ιστοσελίδα www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας