General Retail Summit: Νέες τάσεις για το λιανικό εμπόριο (video)

Τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στο λιανικό εμπόριο, οι νέες καταναλωτικές τάσεις και το e-commerce ήταν τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν στο General Retail Summit που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο άνοιξε ο Γιώργος Μαλέκκος, CEO της Powersoft Computer Solutions αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλέστηκε, το λιανικό εμπόριο, να αντιμετωπίσει κατά την περίοδο της πανδημίας, που όμως ώθησε τις επιχειρήσεις  να κινητοποιηθούν άμεσα και να εφαρμόσουν καινούργιες στρατηγικές.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατωπόδης, Διευθυντής καταστήματος, Leroy Merlin Κύπρου ανάφερε πως βιώνουμε μια περίοδο όπου διαφοροποιούνται τα πάντα και μεταφερόμαστε σε μια ψηφιακή εποχή με τα φυσικά καταστήματα να εξελίσσονται σε μια προέκταση του ψηφιακού καταστήματος.

Η συζήτηση του πάνελ, από σημαντικούς παίκτες της κυπριακής αγοράς κινήθηκε στα θέματα των απαιτήσεων των καταναλωτών, στις πληθωριστικές πιέσεις της αγοράς και το ασταθές της περιβάλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Christoudias Logistics, Χρίστος Χριστούδιας τόνισε πως εάν οι δυσκολίες παραμείνουν ενδεχομένως να προκληθεί δυσφορία στην αγορά, ενώ ο Νίκος Ανδρονίκου, CEO της WaysExpress αναφέρθηκε στις αυξημένες απαιτήσεις  των καταναλωτών που αγοράζουν από πολυεθνικές πλατφόρμες. Έχοντας τις ίδιες απαιτήσεις και από τις τοπικές πλατφόρμες  συνεπάγεται μεγάλο κόστος και επενδύσεις από τους τελευταίους.

Στις τοπικές επιχειρήσεις αναφερθηκε και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, Business Development Director της Fetch μέλος του G.A.P. Vassilopoulos Group οι οποίες σε ένα ασταθές περιβάλλον βασίζονται στην υποστήριξή των καταναλωτών για να παραμείνουν ζωντανές και πως με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και η τοπική οικονομία. 

Το General Retail Summit διοργανώθηκε από την ΙΜΗ με χορηγούς την Christoudias Logistics, G.A.P. Vassilopoulos Group και Powersoft Computer Solutions. Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν η LEROY MERLIN και το WaysExpress.

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά