Τι απομένει για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του Απολλώνειου

Εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, αλλά χωρίς εκ των πραγμάτων να μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς το πότε, αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η εξαγορά του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου από το Hellenic Healthcare Group, με το όποιο-όπως είναι γνωστό- υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο συμφωνία για την από μέρους του ομίλου απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του νοσηλευτηρίου. 

Αυτό που απομένει για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, και κατ’ επέκταση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου, είναι κατά πρώτο λόγο η απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού(ΕΠΑ), αλλά και κατά δεύτερο, η υπογραφή ορισμένων συγκεκριμένων εντύπων που πρέπει να υπογραφούν από τους μετόχους.

«Έχουν υποβληθεί τα έντυπα στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού από την πλευρά του αγοραστή, όπως και κάποια στοιχεία που έχουν ζητηθεί. Απ' εκεί και πέρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί», ανέφερε-ερωτηθείς σχετικά από το InBusinessNews-, o γενικός διευθυντής του Απολλώνειου, Λεωνίδας Ιερωνυμίδης. «Εκτιμώ ίσως μέχρι τον επόμενο μήνα ή το τέλος του χρόνου, όμως δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακριβώς. Σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ενδιαφέρον 100+ ξένων εταιρειών για κάθοδο στην Κύπρο

Χ. Προύντζος: Τι να προσέξετε κατά τη μεταβίβαση περιουσίας

Τα πλάνα επέκτασης

Ερωτηθείς για τα όποια πιθανά πλάνα επέκτασης και περαιτέρω ανάπτυξης του Απολλώνειου, ο κ. Ιερωνυμίδης υπέδειξε πως αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο δεν μπορούν να ληφθούν οποιεσδήποτε σχετικές αποφάσεις.

Όπως εξήγησε συναφώς, κατά την παρούσα φάση οι υφιστάμενοι-παλαιοί μέτοχοι δεν μπορούν προφανώς να λάβουν τέτοιου είδους στρατηγικές αποφάσεις, ενώ την ίδια ώρα και οι καινούργιοι μέτοχοι δεν δικαιούνται ακόμη να λάβουν τις οποιεσδήποτε ανάλογες αποφάσεις.

«Οπόταν», επισήμανε ο κ. Ιερωνυμίδης, «είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και η περί τούτου κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προς το παρόν ως στάσιμη. Αυτά θα αποφασιστούν από το νέο Συμβούλιο όταν διοριστεί».

Υπενθυμίζεται πως το πλειοψηφικό πακέτων μετοχών του Απολλώνειου έχει εξαγοραστεί από το επενδυτικό fund CVC Capital Partners, συμφερόντων του Hellenic Healthcare Group, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή