7ο International Funds Summit: Το asset management στο επίκεντρο

Ο CIFA και ο Invest Cyprus διοργάνωσαν το 7ο International Funds Summit, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια για επενδυτικά ταμεία στην Ευρώπη, μεταξύ 1ης και 2ας Νοεμβρίου, σε υβριδική μορφή, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν διαχειριστές επενδυτικών ταμείων από ολόκληρο τον κόσμο για να συζητήσουν το εξελισσόμενο ρυθμιστικό και αυξανόμενα ανταγωνιστικό τοπίο στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στις προσπάθειες ώστε η Κύπρος να καταστεί επενδυτικό κέντρο, καθώς και οι μεταβολές στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, οι τρόποι συλλογικής αντιμετώπισης των διεθνών κριτηρίων και οι προκλήσεις συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, ο Αντρέας Γιασεμίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIFA, εξήρε τη γρήγορη ανάπτυξη της Κύπρου ως κέντρου αριστείας για τη διεθνή βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Στην παρουσίασή του, ο Γιώργος Καμπανέλας, Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και αντιπρόεδρος του CIFA, ανέλυσε τις ευκαιρίες που αναδύονται για τους επενδυτές από την υιοθέτηση του τρίπτυχου ESG στα projects που επενδύουν, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ' όψιν τις απαιτήσεις τους ως επενδυτών.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν η ΙMH. Πλατινένιος χορηγός, η Eurobank Κύπρου. Χρυσοί χορηγοί, οι Alter Domus, Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Κύπρου, Fortfied Capital, KPMG στην Κύπρο, PwC Κύπρου, και Treppides Group.

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands