ΤΕΠΑΚ: Διασύνδεση επιχειρηματικού κόσμου με ακαδημαϊκή κοινότητα

Η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην Αγορά Εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Γραφείου Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) το οποίο έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα Προγράμματα Σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Αξίζει να τονιστεί πως το Γραφείο Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει ενεργό εμπλοκή στη διαδικασία τοποθέτησης φοιτητών και αποφοίτων σε επιχειρήσεις σε συντονισμό με τα τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μέσα στα πλαίσια δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ πραγματοποιείται Ημερίδα με στόχο η επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα να ενημερωθεί για το μέχρι τώρα έργο του Γραφείου. Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων, συνεισφέροντας, τόσο στην προβολή και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας, αλλά και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας: Από την ακαδημαϊκή γνώση στην εργασιακή εμπειρία. Η περίπτωση του ΤΕΠΑΚ», θα τονιστεί η αναγκαιότητα σύγκλισης των γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και των δεξιοτήτων που αναζητούν οι σημερινοί εργοδότες στους νέους απόφοιτους, κάτι που προϋποθέτει την αποτελεσματική διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας. Η συμπερίληψη των επιδοτούμενων τοποθετήσεων σε προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου, ενισχύει τη σύνδεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας, με αμφίδρομα και πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές, τους οργανισμούς αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Σκοπός της Ημερίδας είναι αφενός η ενημέρωση για τις δράσεις και τα επιτεύγματα του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ και αφετέρου η περαιτέρω δικτύωση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, ακαδημαϊκοί και φοιτητές θα αναλύσουν τα οφέλη και τις προοπτικές της τοποθέτησης, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματα που αποκόμισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο Έργο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας, πατώντας εδώ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2021, η ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Limassol, στη Λεμεσό και η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ.

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο