Ενεργειακό λίφτινγκ σε κτήρια

Τα κτήρια αποτελούν ένα μεγάλο ενεργειακό καταναλωτή, που ταυτοχρόνως διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών, είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, ως και μηδενικής, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σε ένα κτήριο, καταναλώνεται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του για θέρμανση και ψύξη. Με τον όρο Ενεργειακή Αναβάθμιση κτηρίου εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε, ώστε να θωρακίσουμε ένα κτήριο έναντι των απωλειών που έχει και να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ενεργοβόρο, ελαχιστοποιώντας την ετήσια αναγκαία δαπάνη.

Η σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων επιβάλλει την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Οι ενεργειακές παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι:

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων: Η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος αποτελεί ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής του, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ανάλογα με το κτήριο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, ως και 55%.

Μόνωση ταράτσας και λοιπών δομικών στοιχείων: Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς το δώμα αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτήριο αφού καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι.

Αντικατάσταση κουφωμάτων: Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων, αποτελεί η αντικατάσταση των μονών υαλοπινάκων, με νέους, οι οποίοι διαθέτουν διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο.

Ενεργειακή αναβάθμιση με συστήματα όψεων και δαπέδων

Ο Ματθαίος Κλεοβούλου, Πολιτικός Μηχανικός, Υπεύθυνος Προδιαγραφών της Knauf Cyprus Ltd, θα παρουσιάσει ενώπιον του 3ου Συνεδρίου για το Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτηρίων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, τη στρατηγική της εταιρείας ως παραγωγός δομικών υλικών, η οποία δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη λύσεων οι οποίες αντανακλούν τόσο τις αστικές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων όσο και την κλιματική αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και ασφάλειας για τους ενοίκους ή τους χρήστες των κτιρίων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία τελειοποιεί τα προϊόντα και τις διαδικασίες της, προκειμένου να διαχειριστεί τον κύκλο ζωής των προϊόντων και να προστατεύσει τους σημαντικούς πόρους, τη βιοποικιλότητα και το κλίμα. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες για καινοτόμες και οικονομικές λύσεις για κατοικίες, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Ματθαίος Κλεοβούλου, γεννήθηκε στην Πάφο το 1993. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών με εξειδίκευση στο δομοστατικό τομέα. Το 2018 ξεκίνησε την καριέρα του στην Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ ως Υπεύθυνος Προδιαγραφών & Μελετών και αργότερα στην Knauf Cyprus Ltd αντίστοιχα.

Το 3ο Συνέδριο Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτηρίων θα καταγράψει, επίσης, τόσο τις τάσεις όσο και τις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις γύρω από τον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτηρίων, όλων των κατηγοριών και μεγεθών. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εργολάβοι, εταιρείες Ανάπτυξης Γης, κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, γεωτεχνικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί Συγκοινωνιών, μηχανικοί Περιβάλλοντος, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι, αστικοί και περιφερειακοί σχεδιαστές κ.ά..

Το συνέδριο συγκεντρώνει, επίσης, το ενδιαφέρον μελετητών, ερευνητών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών στελεχών από αρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε εδώ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Knauf Cyprus Limited, ΚΟΝΕ, MUSKITA

Με τη Στήριξη: ΕΤΕΚ, Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυξάνοντας της αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»