IN Business: 15 χρόνια… υπογράφει το κυπριακό επιχειρείν

Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει το περιοδικό IN Business και το γιορτάζουμε με μια συλλεκτική έκδοση 250+ σελίδων, αφιερωμένη στην πολύχρονη αυτή πορεία. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια ύλη και φωτογραφικό υλικό. Μαζί, και τρεις αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Ειδικότερα, πέραν από ένα οδοιπορικό στη δεκαπεντάχρονη διαδρομή του περιοδικού μας, στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύουμε θέματα και ξεδιπλώνουμε στιγμές που μας καθόρισαν, στο ειδικό συλλεκτικό τεύχος μιλούν σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο John Fredricksen, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με κυπριακή υπηκοότητα.

Στο ίδιο τεύχος, 30+ επιχειρηματίες εύχονται στο ΙΝ Βusiness χρόνια πολλά, ενώ δεκαπέντε εκπρόσωποι κατηγοριών που το IN Business στήριξε και πρόβαλε καθ’ όλη την 15χρονη πορεία του, από γυναίκες μέχρι millennials και αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες, μοιράζονται μαζί μας το δικό τους ταξίδι επιτυχίας.

Επίσης, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τις ηγετικές μορφές που άφησαν το αποτύπωμά τους στο κυπριακό επιχειρείν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης

Μιλώντας στο IN Business με αφορμή τα 15α γενέθλια του περιοδικού-κάτι περισσότερο από ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στον προεδρικό θώκο-, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει αισιόδοξος πως υπάρχει ακόμη χρόνος για υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμιστικών κινήσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και στη μείωση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί επιχειρήσεις και επενδυτές.                                                        

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ταυτόχρονα πως τα μέτρα που εφάρμοσε η Κυβέρνηση κατά την περίοδο της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων, αλλά και να συγκρατηθεί η ανεργία.

Ο John Fredriksen

Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Κύπριου self-made billionaire John Fredriksen και να μας παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη. Είναι ο πλουσιότερος Κύπριος με περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Γεννήθηκε στη Νορβηγία, κατοικεί στο Λονδίνο, αλλά το 2006 απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα.

Σε μια εποχή που ο πλανήτης προσπαθεί να ανακάμψει από μια παρατεταμένη υγειονομική και οικονομική κρίση, αυτός προβαίνει σε επενδύσεις σε δεξαμενόπλοια και μεταφορές, τομείς που ενόψει της ενεργειακής μετάβασης κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένους.  

Ο John Fredriksen, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο IN Business, μιλά για την σχέση του με την Κύπρο, για τα γραφεία της Seatankers στη Λεμεσό όπου εδρεύει η εταιρεία διαχείρισης του ομίλου και για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις του. Δεν παραλείπει επίσης να ευχαριστήσει τους ναυτικούς των στόλων του για την προσαρμοστικότητά τους στους χαλεπούς καιρούς. 

Η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και μάλιστα στην ηλικία των 36 χρόνων, ανοίγει τα χαρτιά της στο IN Business. Ως μια νέα και δυναμική παρουσία σ’ έναν κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο χώρο, εμφανίζεται έτοιμη να παλέψει με τα κατεστημένα και να φέρει την αλλαγή. Την ίδια ώρα, αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, στα νομοσχέδια που καθυστερούν, αλλά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και επανάκτησης της αξιοπιστίας της Βουλής. Ταυτόχρονα, σκιαγραφεί τη θέση της γυναίκας στην πολιτική.

Την έκδοση, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett