Invest Cyprus: Παγκόσμια διάκριση για τις μεταρρυθμιστικές του δράσεις

O Invest Cyprus βραβεύτηκε από το World Bank Group (WBG) με το βραβείο Advocacy Award 2021, για τις μεταρρυθμιστικές του δράσεις κατά την περίοδο 2019 – 2020, που στόχο είχαν τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου στον τομέα του ICT για την προσέλκυση διεθνών εταιρειών τεχνολογίας και ξένων επενδύσεων.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Παγκόσμιου Επενδυτικού Φόρουμ που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNCTAD), με θέμα «Investing in Sustainable Recovery», οι δράσεις του Invest Cyprus απέσπασαν τη συγκεκριμένη, παγκόσμιας εμβέλειας, διάκριση. Ειδικότερα, ο Invest Cyprus βραβεύτηκε για τις εισηγήσεις που κατέθεσε κατά την προαναφερόμενη περίοδο με στόχο την προσέλκυση και εγκατάσταση στην Κύπρο διεθνών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η αναθεώρηση της πολιτικής έκδοσης αδειών παραμονής και απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού από τρίτες χώρες, καθώς κι άλλες εισηγήσεις φορολογικού και ρυθμιστικού χαρακτήρα.

Το Παγκόσμιο Επενδυτικό Φόρουμ του UNCTAD που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε συνεργασία με διεθνείς φορείς όπως το World Economic Forum και το World Bank Group, αποτελεί την κορυφαία διεθνή συνάντηση για θέματα επενδύσεων και βιώσιμης ανάπτυξης. Στο φετινό Φόρουμ συμμετείχαν πέραν των 5000 φορέων επενδύσεων από 160 χώρες, με ομιλητές αρχηγούς Κρατών, επικεφαλής Διεθνών Οργανισμών, υπουργούς και CEOs πολυεθνικών εταιρειών.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα διεθνή διάκριση που εξασφάλισε ο Οργανισμός. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εξέλιξη αυτή, αφού πέραν της διεθνούς αναγνώρισης του έργου που επιτελείται από τα στελέχη του Οργανισμού μας, την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ως χώρα βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για μετατροπή της Κύπρου σε έναν σύγχρονο και πολυδύναμο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό προορισμό».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βραβεύεσαι ενώπιον του συγκεκριμένου ακροατηρίου από το World Bank Group, το οποίο εκδίδει παράλληλα το διεθνούς φήμης Doing Business Report, που αποτελεί την πιο σημαντική αξιολόγηση των επενδυτικών προορισμών κατατάσσοντάς τους με βάση την ελκυστικότητά τους, εξ’ ου και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τις διεθνείς επιχειρήσεις και τους ξένους επενδυτές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2019 ο Invest Cyprus προχώρησε σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής του, ιεραρχώντας ως κορυφαίο πυλώνα την προώθηση της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση διεθνών εταιρειών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε ότι ο Invest Cyprus, ως ο αρμόδιος κρατικός οργανισμός επενδύσεων, παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια διατήρησης της χώρας μας σε τροχιά ανάπτυξης και συνεχίζει να συνεργάζεται με όλα τα αρμόδια υπουργεία καθώς και με το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, προς διευκόλυνση της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Κύπρο και περαιτέρω βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καταθέτοντας στοχευμένες προτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Καμπανέλλας εξελέγη ως νέος Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (WAIPA). Οι διεθνείς αυτές διακρίσεις αποτελούν το επιστέγασμα των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλει ο Οργανισμός για ανάδειξη της Κύπρου στο εξωτερικό σε θέματα επενδύσεων.

 

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;