Συνταξιοδοτικά και μετριασμός άνθρακα μέσω των επενδύσεων

InBusinessNews  21/10/2021 11:12
Συνταξιοδοτικά και μετριασμός άνθρακα μέσω των επενδύσεων

Συνταξιοδοτικά και μετριασμός άνθρακα μέσω των επενδύσεων

InBusinessNews  21/10/2021 11:12

Οι κατευθυντήριες γραμμές της COP26 υπαγορεύουν τέσσερις βασικούς τρόπους ώστε ο κόσμος να εκμηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030. Η πρόκληση για τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι πώς μπορούν να ευθυγραμμιστούν με αυτή τη στρατηγική μέσω των επενδύσεών τους.

Συγκεκριμένα, οι κατευθυντήριες γραμμές της COP26 αφορούν: επιτάχυνση της σταδιακής κατάργησης του άνθρακα, περιορισμός της αποψίλωσης των δασών, προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, και γενικά ενθαρρύνοντας μεγαλύτερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κρίνεται σημαντικό όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία αποκτήσουν ισχυρή κατανόηση του άνθρακα και να εφαρμόσουν ανάλογα την έκθεση των χαρτοφυλακίων τους έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με επενδύσεις σε δραστηριότητες με υψηλές εκπομπές άνθρακα.

Αναλυτές εκτιμούν πως οι αγορές υποτιμούν σημαντικά τον κίνδυνο άνθρακα και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις παγκόσμιες τιμές μετοχών, επισημαίνοντας πως τα συνταξιοδοτικά συστήματα που υιοθετούν θετικό για το κλίμα χαρτοφυλάκιο θα μπορούσαν να προσθέσουν 20% στις αποδόσεις τα επόμενα 10 χρόνια.

12ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Η Jessica O’Neil, Associate Partner - Responsible Investment της AON αναμένεται να συζητήσει ενώπιον του 12ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ πώς τα συνταξιοδοτικά συστήματα μπορούν να υιοθετήσουν τα κριτήρια ESG στην πράξη και γιατί αυτό το θέμα ολοένα και γίνεται πιο σημαντικό. Μαζί με την κάλυψη επενδυτικών εκτιμήσεων και προσεγγίσεων σε ό,τι αφορά τα ESG κριτήρια, η Jennifer θα περιγράψει πώς η δραστηριότητα δέσμευσης μεταξύ συνταξιοδοτικών συστημάτων, οι διαχειριστές επενδύσεων τους, και οι εταιρείες εκδότριας λειτουργούν στην πράξη – και γιατί αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό. Επίσης, θα εντοπίσει πρακτικές εκτιμήσεις για τους διαχειριστές γύρω από τη διαμόρφωση της προσέγγισής τους στα ESG, και θα προσδιορίσει πώς η προώθηση αυτού μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της επενδυτικής πολιτικής και της διακυβέρνησης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το 12ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, που παρουσιάζει η Αon, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park) αγγίζοντας και εμβαθύνοντας, τόσο στο Κυπριακό Σύστημα Συνταξιοδότησης όσο και στα διεθνή Συνταξιοδοτικά Ταμεία. Το Συνταξιοδοτικό είναι σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη και οικονομία της Κύπρου, αλλά και της Ευρώπης.

Στο φετινό Συνέδριο, διακεκριμένοι ομιλητές από την τοπική αγορά και από το εξωτερικό, θα εμβαθύνουν, προβαίνοντας σε ενδελεχή ενδοσκόπηση και ανάλυση του τοπίου και των δεδομένων που ισχύουν επί του τόσο νευραλγικού για το συνολικό οικονομικό γίγνεσθαι αυτού ζητήματος, που ακούει στο όνομα συνταξιοδοτικό. 

Το Συνέδριο απευθύνεται προς: Διαχειριστικές επιτροπές ταμείων προνοίας και συντάξεων, διευθυντικό προσωπικό, σύμβουλους ταμείων, διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζικούς οργανισμούς, λογιστές, δικηγόρους, νομικούς σύμβουλους, αναλογιστές, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, αρμόδιες κρατικές αρχές, γενικούς και οικονομικούς διευθυντές, στελέχη τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ

Ισχύει δωρεάν συμμετοχή για μέχρι τρία (3) μέλη Διαχειριστικής Επιτροπής Ταμείων Προνοίας / Συντάξεων. Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτές: Aon και IMH

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Eurobank Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας:  περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 |

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας